Ο Βασίλης Κεγκέρογλου συντονιστής του ΠΑΣΟΚ ενόψει έκτακτου συνεδρίου

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου συντονιστής του ΠΑΣΟΚ ενόψει έκτακτου συνεδρίου

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Στέφανου Ξεκαλάκη - Να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή ζητά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου συντονιστής του ΠΑΣΟΚ ενόψει έκτακτου συνεδρίου
Μετά την κοινοβουλευτική ομάδα όπου ανακοίνωσε την απόφασή της για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου η Φώφη Γεννηματά προχωρά στο επόμενο βήμα, αναθέτοντας το ρόλο του συντονιστή της ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) στον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Πάντως, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος εκλέχθηκε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μετά το συνέδριο του 2015, ζητά να συνεδριάσει το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο και να γίνει ψηφοφορία επί της αποφάσεως της προέδρου. 

Κλείσιμο
Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κεγκέρογλου προχώρησε σε μία γραπτή δήλωση: 

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φώφης Γεννηματά, να αναλάβω τον συντονισμό της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα και την παράταξη, θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, έχοντας την πεποίθηση ότι το ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής, Προοδευτικής Παράταξης, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την οριστική έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Έχουμε μόνο μία δυνατότητα, να πετύχουμε. 

Ποιος είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου...

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου εκλέγεται βουλευτής από τις εκλογές του 2004. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε δύο διαφορετικές περιόδους, με κύρια ευθύνη στον τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας.

Γεννήθηκε το 1961 στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1978, ενώ την περίοδο 1980-1982 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμμετείχε, επίσης, ως σύνεδρος στα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος των ετών 1980, 1982 και 1984. Αργότερα, ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, διατελώντας, μεταξύ άλλων, κοινοτικός σύμβουλος Αρκαλοχωρίου και νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου.

Εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Βουλής των Ελλήνων στις εκλογές του 2004 και, έκτοτε, επανεκλέγεται ως πρώτος μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου.

Από το 2001 εκλέγεται ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2013 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μουρτζάκη και έχει δύο παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης