Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ο Τσαβούσογλου αποκαλεί τον Καμμένο ρατσιστή και κακομαθημένο παιδί

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ο Τσαβούσογλου αποκαλεί τον Καμμένο ρατσιστή και κακομαθημένο παιδί

Είχαν προηγηθεί οι άκρως προσβλητικές δηλώσεις του εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου - Αναφορά και στο Αιγαίο

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ο Τσαβούσογλου αποκαλεί τον Καμμένο ρατσιστή και κακομαθημένο παιδί
Στην κλιμάκωση των προκλητικών τους ενεργειών και λόγων είναι αποφασισμένοι να προβούν οι Τούρκοι, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
στην εφημερίδα Miligazete, ο οποίος αποκαλεί τον Έλληνα υπουργό Άμυνας,
Πάνο Καμμένο, «ηγέτη ρατσιστικού κόμματος» και «κακομαθημένο παιδί».

Κλείσιμο
Το νέο παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές του δηλώσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου,
στον οποίο ο Τούρκος υπουργός θέλησε να παραδώσει μαθήματα διεθνούς δικαίου, κατηγορώντας τον Έλληνα πολιτικό ότι δεν διαθέτει επαρκή γνώση.
 
Στις νέες προκλητικές του δηλώσεις, αυτή τη φορά εναντίον του Πάνου Καμμένου, ο Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας, «ηγέτη ρατσιστικού κόμματος», εντάσσοντας το κόμμα των ΑΝΕΛ στις γενικότερες ρατσιστικές τάσεις που αυξάνουν τη δυναμική τους στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας είναι ηγέτης ρατσιστικού κόμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας αμέσως μετά τον Πάνο Καμμένο, «κακομαθημένο παιδί».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου, λέγοντας πως είχε ξεκινήσει μία διαδικασία για τα νησιά και τις γραμμές στο πέλαγος, πριν ξεσπάσει η πρώτη κρίση στα Ίμια.

Η αποστομωτική απάντηση του Παυλόπουλου στον Τούρκο ΥΠΕΞ

Αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία και τις νέες προκλήσεις στις οποίες προχώρησε στοχοποιώντας προσωπικά και τον ίδιο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κ.Παυλόπουλος, όταν ενημερώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας και το σημείο εκείνο που τον αφορούσε προσωπικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε λακωνικά και δηκτικά: «Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας που εμείς στηρίζουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», είπε. 

Η Τουρκία είχε προχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης σε νέα πρόκληση με μια ειρωνική απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπική επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις του από τα Δωδεκάνησα για το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα, μάλιστα, προβάλει ξανά τη θεωρία της για τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου αναφέροντας στην ανακοίνωσή του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εγκαταστήσει την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψην της τις ανησυχίες της Τουρκίας».

Επιμένοντας ακόμα περισσότερο η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η συνθήκη των Παρισίων πιο ξεκάθαρα καθόρισε το στάτους του Αιγαίου». Γίνεται λόγος μάλιστα για «θεμελιώδες δικαίωμα» της Τουρκίας να αντιτίθεται στη στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο «καθώς βασίζεται στη σκοπιά της Τουρκίας όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και είναι ένα καθήκον μας όσον αφορά τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Στο τουρκικό υπουργείο απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται με νόημα ότι «το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης