Βούτσης: Eυλόγως αισθάνεται θιγμένη η Φ. Γεννηματά για το δημοσίευμα που την εμπλέκει με την λίστα Μπόργιανς

Βούτσης: Eυλόγως αισθάνεται θιγμένη η Φ. Γεννηματά για το δημοσίευμα που την εμπλέκει με την λίστα Μπόργιανς

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε, πάντως,  ότι διαφωνεί με την άποψη του ΠΑΣΟΚ που συνδέει το επίμαχο δημοσίευμα με διαρροές συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών

Βούτσης: Eυλόγως αισθάνεται θιγμένη η Φ. Γεννηματά για το δημοσίευμα που την εμπλέκει με την λίστα Μπόργιανς
Συνάντηση με την κυρία Φώφη Γεννηματά είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή την επιστολή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία του ζητούσε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες καταδίκης του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Documento» που επιχειρεί να την εμπλέξει με την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

Ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε ότι η κα. Γεννηματά «ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της καθώς όπως έχει πει δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου ούτε την ίδια ούτε την οικογένειά της αυτή η υπόθεση».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής κράτησε αποστάσεις απο το επίμαχο δημοσίευμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το βάρος της τεκμηρίωσης της καταγγελίας έχει ο καταγγέλλων και όχι να προσπαθεί κάθε φορά κάποιος που τον κατηγορούν, να αποδείξει ότι δεν έχει πράξει όσα του καταλογίζουν». Σχολίασε δε πως «υπάρχει κι άλλος Βούτσης με τον οποίο δεν έχω καμία σχέση. Θα έπρεπε εγώ να αποδείξω το ο,τιδήποτε αν εκείνος είχε καταθέσεις στο εξωτερικό;» 
 
Κλείσιμο
«Πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και με τον κλάδο σας (σ.σ. των δημοσιογράφων) για τη βασική αρχή που είναι δική μου ότι για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει. Το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Καθένας να πάρει την ευθύνη του. Παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό είναι μια θέση στο όριο του αυτονόητου».

 Πάντως, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την άποψη του ΠΑΣΟΚ που συνδέει το δημοσίευμα με διαρροές συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών. 
 
Αναφορικά με την διαπραγμάτευση, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι το σημαντικότερο όλων είναι να καταφέρει η χώρα να βγει στις αγορές με βιώσιμη προοπτική το φθινόπωρο του 2017 μετά τις γερμανικές εκλογές. Για να γίνει αυτό – εξήγησε – «πρέπει να υπάρξει ο καθαρός διάδρομος που περιγράφει ο κ. Τσακαλώτος. Από μόνα τους δεν έχουν τόση σημασία τα πλεονάσματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να έχουμε πλεονάσματα 2% ή 2,5% που λέει ο κ. Στουρνάρας αλλά να μην υπάρχουν δυνατότητες εξόδου στις αγορές».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης