Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη - Στις 12 Ιανουαρίου η πολυμερής διάσκεψη

Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη - Στις 12 Ιανουαρίου η πολυμερής διάσκεψη

Αναστασιάδης και Ακιντζί αποφάσισαν την διεξαγωγή νέων επαφών από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου - Τις πρώτες δύο ημέρες θα γίνουν επαφές, την τρίτη θα ανταλλάξουν χάρτες και την τέταρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη

Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη - Στις 12 Ιανουαρίου η πολυμερής διάσκεψη
 Μία μη αναμενόμενη εξέλιξή είχε το χθεσινοβραδινό δείπνο Αναστασιάδη -Ακιντζί για το Κυπριακό
. Αποφάσισαν να συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 και 10  Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα να ανταλλάξουν χάρτες για τις εδαφικές αναπροσαρμογές, ώστε στις 12 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί Διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και άλλων εμπλεκόμενων μερών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε μετά το δείπνο ότι επαναρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες με εντατικοποιημένη τη μορφή επί όλων των κεφαλαίων με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση «έτσι ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω πρόοδο και να φτάσουμε επιτέλους κάποτε σε κάποιο τελικό στάδιο που θα μας οδηγήσει είτε σε κατευχήν επιτυχία είτε αν δεν υπάρχει το περιθώριο πια να γνωρίζει ο καθένας την πορεία που θα ακολουθήσει».

Κλείσιμο
Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς και από ότι εχει διαπιστώσει και της άλλης πλευράς, επιτέλους να δημιουργηθεί τέτοιο γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε επιτυχή κατάληξη.

Σε ερώτηση για το ποιοι θα συμμετάσχουν στην πολυμερή και αν θα αποφασιστεί στην Γενεύη ή όχι, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι και στη δήλωση αυτή αλλά και στα όσα ο ίδιος ανέφερε «μιλούμε για πολυμερή διάσκεψη».

Στην ερώτηση τι γίνεται στις 12 του Γενάρη αν δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν τα θέματα που εκκρεμούν απάντησε ότι «δεν θα οδηγηθούμε αντιλαμβάνεστε στην επιθυμητή λύση».

«Εκείνο το οποίο γνωρίζω με βάση τα όσα μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να καταλήξουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και συνεπώς κατά την τριήμερη σύνοδο της Γενεύης θα ολοκληρώσουμε κατ` ευχήν και προς όφελος και των δύο κοινοτήτων τις συνομιλίες».

Από Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν εντατικά από τη Δευτέρα.

Η συνάντηση της 5ης Δεκεμβρίου θα γίνει στις 9:30 το πρωί και οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντώνται μέρα πάρα μέρα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, οπότε θα μεταβούν στην Γενεύη.

Την Δευτέρα, αναμένεται ναα συγκληθεί και το Εθνικό Συμβούλιο, προς συζήτηση των καταιγιστικών εξελίξεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης