Ζουράρις: Μαλ... όσοι λένε δικτάτορα τον Κάστρο

Ζουράρις: Μαλ... όσοι λένε δικτάτορα τον Κάστρο

«Βαριέμαι» η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας όταν κλήθηκε να αιτιολογήσει τη θέση του - Χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας»

Ζουράρις: Μαλ... όσοι λένε δικτάτορα τον Κάστρο
Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις όταν κλήθηκε να χαρακτηρίσει όσους αποκαλούν τον Φιντέλ Κάστρο «δικτάτορα».

«Είναι μαλ...» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ενώ όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τη θέση του αυτή απάντησε μόνο με μια λέξη: «βαριέμαι».

Κατά τον Κώστα Ζουράρι ο Φιντέλ Κάστρο ήταν «μια μεγάλη φυσιογωνμία της ανθρωποτητας των τελευταίων ετών που μας αφήνει πιο φτωχούς και λιγότερο επαναστάτες».

Κλείσιμο
Για την κατάσταση στην Κούβα είπε ότι «ήταν ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας με άμεσα ελαττώματα που οφείλονται 1.000% από την κτηνώδη συμπεριφορά των ΗΠΑ, αυτά τα καθάρματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που έπνιξαν την Κούβα».

Σε ερώτηση δε για το ποια θα ήταν η αντιμετώπισή του σε περίπτωση που είχε εκδώσει ένα βιβλίο για «τα σπουδαρχίδια της εδώ κοπροκρατίας» ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «βεβαίως θα επιβίωνα, θα με καλούσε ο Κάστρο θα μιλούσα και θα τα λέγαμε θα είχα μια τιμωρία βαριάς επιπλήξεως και μέχρι εκεί» υποστηρίζοντας ότι όσοι αντιφρονούντες συνελήφθησαν στην Κούβα «αυτό συνέβη γιατί ήταν ένοπλοι και τους έστελναν οι από εκεί (σ.σ. οι ΗΠΑ)».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης