Παρασκευόπουλος: Νέα ρύθμιση αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες

Παρασκευόπουλος: Νέα ρύθμιση αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες

Ο υπουργός είπε ότι αποδοκιμάζει την «Αυγή» για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δικαστή του ΣτΕ και ότι συμφωνεί με την Ενωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού» 

Παρασκευόπουλος: Νέα ρύθμιση αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες
Σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει γρήγορα σε νέα ρύθμιση, τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Και αυτό, όπως εξήγησε, «γιατί θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ».

Η αποκατάσταση της ομαλής πορείας, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, προϋποθέτει ούτως ή άλλως -όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ- τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες, ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Κλείσιμο
Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ωστόσο, όπως σημείωσε, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.

Σε ερώτηση για την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα email από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε: «Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή».

Επισήμανε, δε, ότι συμφωνεί με την Ενωση Δικαστών, που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού» και ότι αποδοκιμάζει την «Αυγή» που δημοσιοποίησε το όνομα του δικαστή.

Η δήλωση Παρασκευόπουλου για την «Αυγή»

Αναφορικά με την αποκάλυψη εισαγγελικής έρευνας για τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το πληροφορήθηκε από τον Τύπο, «διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο. Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης