Καλλιάνος: Προσωποπαγές και οικογενειοκρατικό κόμμα η Ένωση Κεντρώων

Καλλιάνος: Προσωποπαγές και οικογενειοκρατικό κόμμα η Ένωση Κεντρώων

Ο Γιάννης Καλλιάνος υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων και στενός συνεργάτης του κ. Λεβέντη, αποχώρησε όμως από το κόμμα μετά από σφοδρή διαφωνία για την τακτική σύμπλευσης με την κυβέρνηση και προσχώρησε στην ΝΔ

Καλλιάνος: Προσωποπαγές και οικογενειοκρατικό κόμμα η Ένωση Κεντρώων
Ως «προσωποπαγές» κόμμα που κυριαρχούν «οικογενειοκρατικές» αντιλήψεις και «χαϊδεύει» τις πρακτικές της κυβέρνησης χαρακτηρίζει την Ένωση Κεντρώων
ο κ. Γιάννης Καλλιάνος σε σκληρή απάντηση προς την κριτική που υφίσταται από τον κ.
Βασίλη Λεβέντη
για την προσχώρησή του στη ΝΔ.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιάνος υπήρξε εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων και στενός συνεργάτης του κ. Λεβέντη, αποχώρησε όμως από το κόμμα μετά από σφοδρή διαφωνία για την τακτική σύμπλευσης με την κυβέρνηση και προσχώρησε στην ΝΔ. Η συνεργασία του με την αξιωματική αντιπολίτευση αποτέλεσε και αιτία για την σκληρή κριτική που δέχεται από τον κ. Λεβέντη με χαρακτηρισμούς όπως «αποστάτης».

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ δίνεται με ανακοίνωση από τον κ. Καλλιάνο που ανάρτησε στο Facebook και αναφέρει τα εξής: «Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αποχώρησα από την Ένωση Κεντρώων διότι ο κ. Λεβέντης "χάιδευε" τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που με έβρισκε αντίθετο. Όπως αντίθετο με έβρισκαν και οι εσωκομματικές πρακτικές που παρέπεμπαν σε προσωποπαγές κόμμα με προθέσεις εξυπηρέτησης οικογενειοκρατικών αντιλήψεων».
 
Ανακοίνωση - Απάντηση Γιάννη Καλλιάνου στις προσωπικές επιθέσεις του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλη Λεβέντη:


«Με θλίψη παρακολούθησα για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ανοίκειους χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας το ήθος και την προσωπικότητά μου. Ο συστηματικός τρόπος αποδόμησης του δικού μου ήθους είναι μια πρακτική η οποία έχει εγκαινιασθεί από τον κ. Λεβέντη αμέσως μετά την αποχώρησή μου από το κόμμα. Η προσχώρησή μου στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιχειρήματα αλλά με προσωπικές επιθέσεις, προσφιλής, όπως αποδεικνύεται, μέθοδος του κ. Λεβέντη.

Ας αποφασίσει ο κ. Λεβέντης ποιος ήταν ο ρόλος μου στο κόμμα. Ήμουν ένας «απλός» υπάλληλος όπως ανέφερε στον κ. Παπαδάκη στον Αnt1 πριν λίγο καιρό ή ως Εκπρόσωπος Τύπου ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής που «πρόδωσα» την εμπιστοσύνη του (Ομιλία του στην Αθηναΐδα, 17/10/16);

Ενώ ο ίδιος θιγόταν για τις αναφορές μου, ως Εκπρόσωπος Τύπου, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργούσαν αντίθετα με το περί δικαίου αίσθημα, τώρα επιτίθεται με ιταμό και αήθη τρόπο κατά της προσωπικότητας μου σε κάθε εμφάνισή του στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, κάτι που συστηματικά κάνουν εδώ και 2 μήνες στρατευμένα κάποιοι ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αποχώρησα από την Ένωση Κεντρώων διότι ο κ. Λεβέντης "χάιδευε" τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που με έβρισκε αντίθετο. Όπως αντίθετο με έβρισκαν και οι εσωκομματικές πρακτικές που παρέπεμπαν σε προσωποπαγές κόμμα με προθέσεις εξυπηρέτησης οικογενειοκρατικών αντιλήψεων.

Δυστυχώς, οι αναφορές του κ. Λεβέντη σε «αποστάτες» και «δεξιά», όπως ο ίδιος τα εννοεί, στέλλουν τον πολιτικό λόγο δεκαετίες πίσω. Τις εποχές που αναπολεί ο κ. Λεβέντης προκειμένου να έχουν απήχηση τα όσα ισχυρίζεται. Καλώς ή κακώς γεννήθηκα πολύ πιο μετά από τις εποχές που ο κ. Λεβέντης περιγράφει. Ο λόγος και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει προκειμένου να πλήξει το ήθος μου είναι αυτά που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη διχόνοια και στο βούρκο.

Έχοντας αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες πήρα τον παλμό της πλειοψηφίας η οποία ήθελε τον Γιάννη Καλλιάνο να μείνει ενεργός πολιτικά κάνοντας την καλύτερη επιλογή. Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος τελικά θα αποφανθεί για το πολιτικό ποιόν του καθενός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης