ΝΔ: Ικανοποίηση από την απόφαση που αναστέλλει το «μαύρο» που ήταν έτοιμη να ρίξει η κυβέρνηση

ΝΔ: Ικανοποίηση από την απόφαση που αναστέλλει το «μαύρο» που ήταν έτοιμη να ρίξει η κυβέρνηση

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι το παραδεκτό των προσφυγών εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγε τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να προεξοφλήσει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

ΝΔ: Ικανοποίηση από την απόφαση που αναστέλλει το «μαύρο» που ήταν έτοιμη να ρίξει η κυβέρνηση
Με βαθιά ικανοποίηση έγινε δεκτή στη Νέα Δημοκρατία η κατ΄ αρχήν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να θεωρήσει παραδεκτές τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ώστε να εξεταστεί η συνταγματικότητά του.

Αν και, με εξαίρεση τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει την απόφαση και να επαινέσει τη γενναιότητα των δικαστών, από τα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να λάβουν θέση, ήταν σαφές ότι στην Πειραιώς αισθάνονταν δικαιωμένοι για τη σθεναρή στάση που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα. 

Θεωρούν ειδικότερα ότι, ανεξάρτητα από τη συνέχεια που μπορεί να δοθεί, δικαιώθηκε η επιμονή του για απόσυρση του «νόμου Παππά» ως προϋπόθεση για να αρθεί το αδιέξοδο που προκλήθηκε από την απόφαση να μεταβιβαστούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπως ρητά ορίζεται στο Σύνταγμα.  
Κλείσιμο
 
Οι διαρροές για Τσίπρα

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η απόφαση για το παραδεκτό των προσφυγών, πέραν όλων των άλλων, εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγε τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να προεξοφλήσει την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Στηλιτεύουν, συγκεκριμένα, τη μεθόδευση με την τροπολογία που κατατέθηκε τη νύκτα της περασμένης Παρασκευής για να αποσυρθεί λίγες ώρες αργότερα. Όπως και τις διαρροές που έγιναν πριν από την διάσκεψη των μελών του ΣτΕ την Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε να μεταβεί το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή για να «τα ρίξει σκληρά στη ΝΔ» και να επιβεβαιώσει τη βούλησή του να επανακατατεθεί η τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια, ζητώντας την άμεση ψήφισή της από τους κυβερνητικούς βουλευτές. 

«Πρακτικές παρακράτους»   
 Ήδη από το πρωί της Τρίτης, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε εκ των προτέρων επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας για το «μαύρο» που προετοίμαζε. «Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν διατυπωμένη σε πολύ αυστηρούς τόνους. 

«Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο», σημείωναν, υπογραμμίζοντας: «Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους». 

«Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους», πρόσθεταν αναφερόμενοι στη δημοσιοποίηση από την «Αυγή» του ονόματος του αντιπροέδρου του ΣτΕ που έγινε στόχος επιθέσεων από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που προλείαναν το έδαφος για να ανακοινωθεί η διεξαγωγή έρευνας από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

 
«Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική κυβέρνηση όλων των εποχών», τονιζόταν στην ίδια ανακοίνωση που κατέληγε ως εξής: Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει “μαύρο” στην πολυφωνία, “μαύρο” στην ενημέρωση και, εντέλει, “μαύρο” στη Δημοκρατία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης