Πλήρης ταύτιση Μίχαλου με το Μαξίμου: «Όχι» τώρα εκλογές

Πλήρης ταύτιση Μίχαλου με το Μαξίμου: «Όχι» τώρα εκλογές

Μετά τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι θεωρείται και υποψήφιος προς υπουργοποίηση

Πλήρης ταύτιση Μίχαλου με το Μαξίμου: «Όχι» τώρα εκλογές
Πλήρως συντονισμένος με την κυβερνητική «γραμμή» κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, τις φήμες ότι είναι από τους υποψήφιους προς υπουργοποίηση στον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η αγορά είναι άλλη μια εκλογική διαδικασία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φέρει μια ισχυρή κυβέρνηση και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθηθεί από άλλες εκλογές, στις οποίες θα εφαρμοστεί πλήρως το αναλογικό εκλογικό σύστημα. Κατά την άποψή μου, αυτό θα προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος στη χώρα».

Σε συνέντευξή του στο ΕurActiv, ο κ. Μίχαλος προσέθεσε πως ο κύριος στόχος στην παρούσα φάση τόσο για τον ιδιωτικό τομέα και όσο και για την κυβέρνηση είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Κλείσιμο
Ο κ. Μίχαλος στην ίδια συνέντευξη επισήμανε, παραμένοντας και εδώ πιστός στη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου, ότι, πρωτίστως, πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις επικείμενες γερμανικές εκλογές ως δικαιολογία, για να αναβάλει τη σχετική συζήτηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος: «Ως εκπρόσωπος των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2012, έχω μιλήσει επανειλημμένα για τη σημασία της μεγαλύτερης συνεργασίας του πολιτικού συστήματος.

Αυτοί [οι Έλληνες πολιτικοί] πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια εθνική κρίση και, ως εκ τούτου, πρέπει να υπερισχύσουν τα εθνικά κριτήρια. Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία ενιαία και ισχυρή στάση προς τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους δανειστές. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο με την κατάσταση όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα.

Έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σύνολο μέτρων οικονομικής πολιτικής και από την άλλη, την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία προτείνει ένα διαφορετικό είδος της λύσης, που όμως δεν έχει εγκριθεί από τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές.

Πρέπει να ενώσουμε τις πολιτικές μας φωνές και από την άλλη, οι ευρωπαίοι εταίροι και οι δανειστές επίσης πρέπει να μείνουν πιστοί στις υποσχέσεις που έδωσαν το 2012. Τώρα που σημειώθηκε πρόοδος στο τρίτο μνημόνιο, τώρα που τα προαπαιτούμενα του παρόντος μνημονίου έχουν ολοκληρωθεί, είναι καιρός να συζητηθεί το ζήτημα του χρέους και, φυσικά, να γίνει μια πλήρης επισκόπηση της οικονομίας σχετικά με την υψηλή φορολογία. Είναι πλέον προφανές ότι τα σημερινά επίπεδα φορολογίας απλά δεν μπορούν να συνεχιστούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης