Σόιμπλε: Είπα στον Τσακαλώτο ότι αν δεν υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα τότε θα έρθουν νέα μέτρα

Σόιμπλε: Είπα στον Τσακαλώτο ότι αν δεν υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα τότε θα έρθουν νέα μέτρα

Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις - Επιμένει ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ξεκινήσει μετά το 2018

Σόιμπλε: Είπα στον Τσακαλώτο ότι αν δεν υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα τότε θα έρθουν νέα μέτρα
Νέο μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να σταματήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
.

«Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι 'Ελληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλέ.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι 'Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι' αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον Έλληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων της εφημερίδας για το αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει ελάφρυνση του
ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε απάντησε: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης