Παππάς για τις άδειες: Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα

Παππάς για τις άδειες: Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα

«Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι βαριά έκθετοι και εκτεθειμένοι» απαντά η ΝΔ


Παππάς για τις άδειες: Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα
Την καταβολή της 1ης δόσης για την τηλεοπτική άδεια και από την εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφέροντας, σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι οι τέσσερις υπερθεματιστές έχουν ήδη καταθέσει στα δημόσια ταμεία 85 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως ο διαγωνισμός για την
αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά, έσπευσε να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι «επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα».

Σε σκληρό ύφος, χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος» για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως σε 27 χρόνια εισέπραξαν μηδέν ποσό για την αδειοδότηση καναλιών.

Διευκρίνισε πως από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί πάνω από 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και από τον φόρο στη διαφήμιση, σημειώνοντας πως αυτός ο φόρος είχε νομοθετηθεί, αλλά διαρκώς «ξεχνούσαν να καταλογίσουν και να τον εισπράξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Με τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, επιτρέπεται σε 15.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και επιπλέον έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με 4.000 νοσηλευτές.

Τέλος, ο κ. Παππάς, αφήνοντας σαφείς αιχμές, δήλωσε πως οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωσή τους, αλλά «δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων ιδιοκτησιών».

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και πως το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα.

Η πλήρης δήλωση Παππά

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών ήταν από την πρώτη στιγμή θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ που κάνουν λόγο για ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας ολοκληρώνεται.

Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από τα καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα.

Είναι ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα καθόλου έννομα συμφέροντά τους.

Πόσα εισέπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 27 ολόκληρα χρόνια από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων; ΜΗΔΕΝ.

Τα χρήματα της 1ης δόσης έχουν ήδη εισπραχθεί.

Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, καθώς πριν από λίγο κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος και ο κ. Σαββίδης.

Άλλα 3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία.

Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως «ξεχνούσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες.

Ήδη, τα χρήματα αυτά επιτρέπουν σε δεκαπέντε χιλιάδες περισσότερα παιδιά να πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς.

Ήδη, αρχίζει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές.

Ήδη, προχωρά η εκπόνηση του προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων.

Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον, πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση. Είναι δελτία υπεράσπισης ειδικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των καναλιών.

Η λάσπη όμως γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της».



ΝΔ: Σκοτεινή προπαγάνδα από το Μαξίμου

«Το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει, για ακόμη μια φορά, στη γνωστή σκοτεινή προπαγάνδα του.
 
Παραποιεί, διαστρεβλώνει, συκοφαντεί.
 
Όλοι θυμούνται πολύ καλά ποιος παρεμβαίνει συστηματικά, ωμά και κυνικά στο έργο της Δικαιοσύνης.
 
Είναι η Κυβέρνηση.
 
Είναι ο κ. Τσίπρας που, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.
 
Στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι βαριά έκθετοι και εκτεθειμένοι.
 
Είναι κατηγορούμενοι.
 
Βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο.
 
Και γι’ αυτό είναι πανικόβλητοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης