Μόνο ο Πρόεδρος τιμά τους Ολυμπιονίκες: Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας

Μόνο ο Πρόεδρος τιμά τους Ολυμπιονίκες: Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας

Το μετάλλιο σας ανήκει γιατί η προσπάθειά σας είναι μοναχική, σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανους, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έλαβε δώρο μια σημαία με τις υπογραφές των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Μόνο ο Πρόεδρος τιμά τους Ολυμπιονίκες: Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας
Το ευχαριστώ όλων των Ελλήνων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Προκόπης Παυλόπουλος στους Έλληνες Ολυμπιονίκες με τους οποίους συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο μοναδικός που τίμησε τους Ολυμπιονίκες για την προσπάθειά τους και τις επιδόσεις τους, τόνισε ότι «το μετάλλιο σας ανήκει σε σας γιατί η προσπάθεια σας είναι μοναχική».

Κλείσιμο
«Να μην ξεχνάτε ότι η ζωή για έναν αθλητή η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμους αλλά αγώνας αντοχής» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανους» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έλαβε από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες μια σημαία με ολες τις υπογραφές τους.





Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής: 

Σας καλωσορίζω -  και μάλιστα αμέσως μόλις φθάσατε οι περισσότεροι στην Ελλάδα-  εδώ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με την διευκρίνηση ότι με όσους  από εσάς δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις. Και το κάνω  για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς.

Θέλω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι κάτι  αυτονόητο. Γιατί η Πολιτεία πρέπει να σας  αποδώσει αυτό που πραγματικά σας ανήκει. 

Πριν απ΄ όλα είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί με το ήθος σας και τις επιδόσεις  σας αποδείξατε ότι εσείς, οι Αθλητές της Ελλάδας, εκφράζετε όσο κανένας άλλος το Ολυμπιακό Πνεύμα που κατάγεται ευθέως από το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το «ευ αγωνίζεσθαι»   και το «αιέν αριστεύειν και υπήροχον έμμεναι άλλων». 

Είσθε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι' αυτό που πετύχατε. Γιατί το πετύχατε με τεράστια προσπάθεια, μοναδική προσπάθεια, η οποία ανήκει σχεδόν αποκλειστικά σε εσάς. Όπως επίσης και στους γονείς σας και στους Προπονητές σας που πρέπει να είναι περήφανοι για εσάς.  Σας ευχαριστούμε λοιπόν γι΄ αυτή την παρουσία μαζί με τις διακρίσεις που επιτύχατε. Ο δεύτερος λόγος που αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά  είναι γιατί εκφράζετε για την νέα γενιά, και τις γενιές που θάρθουν  ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής ως προς το τι μπορεί να επιτύχει ο Νέος Έλληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ανεξάρτητα από την βοήθεια άλλων. Αυτό το παράδειγμα  σ΄ αυτή την κρίση είναι μια εξαιρετική προσφορά στον Τόπο. 

Πέρα λοιπόν από τις διακρίσεις σας, πέρα από τα μετάλλια που σας έφεραν στην κορυφή των Ολυμπιακών επιτυχιών, να θυμάστε ότι αυτό που έχει σήμερα τεράστια σημασία  και για σας αλλά και για την νέα γενιά είναι αυτός ο συμβολισμός. Αυτό είναι μια παρακαταθήκη σημαντική για όλη σας την ζωή. Γιατί οι αθλητικές  επιτυχίες έρχονται και παρέρχονται  είναι αυτή η φύση του αθλητισμού, αλλά το παράδειγμα που κάθε αθλητής αφήνει πίσω του είναι σημαντικό αφού  τον ακολουθεί σε όλη του την ζωή. Είναι η ιστορία που γράφει. Κάνω μερικές διευκρινήσεις για να ξεκαθαρίσω ότι η εδώ παρουσία σας είναι αυτονόητη για εμάς. 
Θέλω να σας πω  ότι γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε και  αντιμετωπίζετε στην όλη προετοιμασία σας. Σας λέω ότι εφεξής η Πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει. Και ήδη έχει αρχίσει αυτή η προσπάθεια  με την σταδιακή αποκατάσταση των Αθλητικών Κέντρων που έχουμε για να μπορέσετε και εσείς και οι αθλητές που θα έρθουν  να κάνουν την δουλειά τους με ευνοϊκότερους όρους και όχι να ζήσουν αυτά που υποστήκατε  οι περισσότεροι από εσάς.  Είναι χρέος της Πολιτείας που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται πράξη και το οποίο θα  ολοκληρωθεί. 

Τέλος καταλήγω με ένα συμπέρασμα, το οποίο θέλω να το κρατήσετε μέσα σας, γιατί αυτές οι στιγμές είναι στιγμές και για εμάς και για εσάς. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρις σε σας, η Γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. Και μάλιστα με τον πιο εμβληματικό τρόπο: Τον συμβολισμό του τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Νέα Γενιά της Ελλάδας, τι σημαίνει πραγματικό Ολυμπιακό Πνεύμα, τι σημαίνει Ελληνικό Πνεύμα.

Να είστε  πάντα καλά. Σας ευχαριστώ θερμώς  που ήλθατε κατευθείαν από το αεροδρόμιο εδώ,  και θέλω να σας πω ότι αυτή η συνάντησή μας δεν είναι απλώς μια τυχαία συνάντηση. Ξέρουμε  όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, γι΄ αυτό  να είστε βέβαιοι.  Και εσείς να έχετε με την δύναμη του Θεού την ευκαιρία  να συνεχίσετε να διακρίνεσθε  και στον αθλητισμό και ύστερα στην ζωή σας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η ζωή για καθέναν και ιδίως για έναν αθλητή δεν είναι αγώνας δρόμου. Είναι αγώνας αντοχής.

Σας ευχαριστώ ξανά, να είναι ο Θεός πάντα μαζί σας, σας ευχαριστούμε γιατί μας κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης