Ολλανδός πρωθυπουργός: Η προσφυγική κρίση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο

Ολλανδός πρωθυπουργός: Η προσφυγική κρίση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο

Συνάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού με τον Προκόπη Παυλόπουλο 

Ολλανδός πρωθυπουργός: Η προσφυγική κρίση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο
Τρία είναι τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,
απόψε το βράδυ:
το μέλλον της ΕΕ μετά την απόφαση για το Brexit, το προσφυγικό και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στα «Νέα», ο Μαρκ Ρούτε λέει ειδικά για το προσφυγικό πως η κρίση είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Κλείσιμο

Ο κ. Παυλόπουλος θα βρεθεί στην Ολλανδία σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο βασιλιάς της χώρας Βίλεμ Αλεξάντερ. Το βράδυ ο Μαρκ Ρούτε θα παραθέσει προς τιμήν του δείπνο εργασίας στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσω με τον Έλληνα Πρόεδρο μία σειρά θεμάτων στα οποία εμπλέκεται, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε απόσταση από την καθημερινή λήψη αποφάσεων» τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα είναι το πρώτο ζήτημα στο οποίο στάθηκε ο Μαρκ Ρούτε, αναφερόμενος στα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα στο δείπνο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει, ο Ρούτε θα μεταφέρει στον κ. Παυλόπουλο την αντίθεσή του σε μια πορεία περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης της ΕΕ και την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις βασικές αρχές της, οι οποίες αφορούν στη διασφάλιση της ασφάλειας, της ανάπτυξης και θέσεων εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το δεύτερο βασικό θέμα της συνάντησης είναι το προσφυγικό: «Θα μας απασχολήσουν οι προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα εξελιχθεί. Η προσφυγική κρίση είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο» υπογράμμισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός από τη θέση του ανθρώπου, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου της ολλανδικής προεδρίας είχε άμεση και καθημερινή ανάμειξη στις αποφάσεις της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης