ΝΔ: Η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία, όπως στην Ισπανία

ΝΔ: Η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία, όπως στην Ισπανία

Για «εκλογικός νόμο - οπερέτα που κάνει κακό στην πατρίδα μας», κάνουν λόγο στη Συγγρού-  Επισημαίνουν τον κίνδυνο ανάδειξης της Χρτυσής Αυγής σε αξιωματική αντιπολίτευση εφόσον συμφωνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Αναρωτιούνται αν κάποιοι από την ελάσσονα αντιπολίτευση μπουν «σε διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση»

ΝΔ: Η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία, όπως στην Ισπανία
Με το προηγούμενο της ισπανικής ακυβερνησίας, αλλά και με το ενδεχόμενο να αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή σε αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρηματολογεί η Νέα Δημοκρατία
κατά του εκλογικού νόμου που κατατέθηκε στη
Βουλή.

«Ο εκλογικός νόμος - οπερέτα όπως κατατέθηκε από την κυβέρνηση θα κάνει πολύ κακό στην πατρίδα μας», υπογραμμίζεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από τη Συγγρού.  
Κλείσιμο
 
«Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση», αναφέρεται και «στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες», ενώ «η καθυστέρηση είναι συνταγή αποτυχιών».

Ο εκλογικός νόμος,  σύμφωνα με τη ΝΔ, «πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας». Γι΄ αυτό και χαρακτηρίζει «λανθασμένη επιλογή» να μπει σε αυτή τη φάση η χώρα σε «κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία».

«Στις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται γρήγορες, στιβαρές, ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρουν και προσθέτουν: «Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας».

«Η προσφυγή της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική μοιάζει με πολιτική σωσιβίου», συνεχίζουν, υποστηρίζοντας  ότι εξυπηρετεί τρεις στόχους:

*Πρώτα από όλα, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.
               
*Δεύτερον, να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, και
             
 *Τρίτον, να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση.
 
«Ο,τιδήποτε άλλο βάζει τη χώρα σε μια δίνη ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που είναι ό,τι χειρότερο στις παρούσες δραματικές, για όλους τους πολίτες, οικονομικές συνθήκες», τονίζουν οι επιτελείς της Συγγρού.
               
Προς αυτή την κατεύθυνση επικαλούνται τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα για να επισημάνουν ότι «η απλή αναλογική θα σημαίνει ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να συμμαχήσουν σίγουρα τα δυο πρώτα κόμματα. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».
               
Ωστόσο, τονίζουν, «τόσο εμείς ως Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Άρα, συνεχίζουν, «ακυβερνησία, όπως συμβαίνει και στην Ισπανία - μια χώρα και αυτή με οικονομικά προβλήματα - η οποία μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις (20 Δεκεμβρίου 2015 και 26 Ιουνίου 2016) δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση».
               
Επισημαίνουν, εξάλλου, σε περίπτωση που τα δυο πρώτα κόμματα σχημάτιζαν κυβέρνηση «είναι εξαιρετικά πιθανό ή Χρυσή Αυγή να ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας μας».
               
Η ΝΔ, τέλος, επιμένοντας στην ορθότητα των επιχειρημάτων της, καλεί τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης να πάρουν θέση. Και, όπως υπαινικτικά σημειώνει, καταλήγοντας, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή «θα φανεί αν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης