Μητσοτάκης: Δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα με τέτοιο πλεόνασμα

Μητσοτάκης: Δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα με τέτοιο πλεόνασμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τους προβληματισμούς του στον Ιρλανδό πρωθυπουργό για το ισχύον πρόγραμμα στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δεν βγαίνει το ελληνικό πρόγραμμα με τέτοιο πλεόνασμα
Την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένυ, με τον οποίο συναντήθηκε για 30 λεπτά και σε πολύ καλό κλίμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση που είχε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργού ανέφερε τους προβληματισμούς του για το ισχύον πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο, όπως τόνισε δεν «βγαίνει» και 

ανέπτυξε όλο το σκεπτικό του για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας με ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2%, καθώς όπως εξήγησε πλεόνασμα που θα ανέρχεται  στο 3,5% στα επόμενα χρόνια, δεν θα είναι εφικτός στόχος. 

Άλλωστε, όπως σημείωναν πηγές από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Κένυ, που οδήγησε τη χώρα του σε έξοδο από το μνημόνιο και θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για την Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο κ. Κένυ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο ίδιος συμφωνεί με τη λογική «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα» και θα μπορούσε να στηρίξει ένα τέτοιο πρόγραμμα που θα επιτυγχάνει 4% ανάπτυξη και 2% πλεονάσματα. 
Κλείσιμο

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ στην Έδρα της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στη Βελγική πρωτεύουσα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης