Βίτσας: Πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει «ιδίοις όμμασι» τη συμπεριφορά της Τουρκίας

Βίτσας: Πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει «ιδίοις όμμασι» τη συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου δεν είναι κάτι καινούριο», σημείωσε 

Βίτσας: Πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει «ιδίοις όμμασι» τη συμπεριφορά της Τουρκίας
«Η παρουσία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγίο, με τη μορφή που θα πάρει όταν ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, είναι στη βάση συγκεκριμένης αποστολής. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και υπό αυτή την έννοια, το ΝΑΤΟ
σε επίπεδο στρατηγείων είχε και έχει συνεχή εικόνα για τη δραστηριότητα που υπάρχει και πραγματοποιεί ασκήσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει "ιδίοις όμμασι" τη συμπεριφορά της Τουρκίας». Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επένδυση», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας,
Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας την παρουσία της συμμαχίας στο Αιγαίο.

Κλείσιμο
«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου δεν είναι κάτι καινούριο», προσθέτει ο κ. Βίτσας και επισημαίνει ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε «έκτακτες συνθήκες». «Στόχος μας είναι να γίνει η διαχείριση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού και διεθνούς προβλήματος μέσα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, που συνάδει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και με τις αρχές της αλληλεγγύης και τις συνεργασίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», τονίζει.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχει ανησυχία για «εξαγωγή της κρίσης» στο Αιγαίο, από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Βίτσας απαντά ότι ελπίζει πως «δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις από εχέφρονες ανθρώπους», ωστόσο, προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Τέλος, σχετικά με τυχόν κλείσιμο των συνόρων, ο κ. Βίτσας σχολιάζει: «Η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να εξακολουθήσει και τα σύνορα πρέπει να μείνουν ανοικτά, ιδιαίτερα για την υποδοχή και το ασφαλές καταφύγιο των προσφύγων με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης