Θεοχάρης: Η κυβέρνηση θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία για τα τηλεοπτικά κανάλια εξαπέλυσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην ουσία για μενσεβίκους που χρησιμοποιούν τον «φερετζέ» του μπολσεβίκου

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους
«Η διάταξη είναι δείγμα της καθεστωτικής σας αντίληψης. Η τροπολογία έχει την μπολσεβίκικη αντίληψή σας για κατάληψη του Κράτους. Όμως δεν είστε μπολσεβίκοι. Είστε μενσεβίκοι και η μπότα με την οποία καταπατάτε το Σύνταγμα, θα γίνει η μπότα που θα σας κλοτσήσει ο λαός» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού αναπτύσσοντας την θέση του κόμματός του για την αντισυνταγματικότητα της προωθούμενης κυβερνητικής ρύθμισης.

«Όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι τμήμα του κράτους και ασκούν εξουσία» είπε σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει «ο συνταγματικός νομοθέτης έδωσε την εξουσία στο
ΕΣΡ γιατί να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ». «Είναι αλυσιτελής η διάταξη και θα προσβληθεί. Αλλά αυτό ξέρει η κυβέρνηση και θέλει να είναι αλυσιτελής. Θέλει ομήρους τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορεί».

Κλείσιμο
Σε άλλο σημείο είπε «η κυβέρνηση λέει το πρωτοφανές ότι λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των καναλιών» και πρόσθεσε «πρέπει να βάλετε κανόνες για ισολογισμούς και για τον δανεισμό. Αυτούς τους κανόνες θα τους καλωσορίσουμε». Υποστήριξε δε ότι ένας εκ των προτεινόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΔΣ του ΕΣΡ, ο κ. Πλειός είπε για την τροπολογία ότι «δεν βάζει τέλος στην διαπλοκή. Δημιουργεί υπερυπουργό με υπερεξουσίες».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης