Συνέδριο της ΝΔ για τις 15 ή 22 Απριλίου προκηρύσσει ο Μητσοτάκης

Συνέδριο της ΝΔ για τις 15 ή 22 Απριλίου προκηρύσσει ο Μητσοτάκης

«Σαφή και ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών», ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνομίλησε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη για το Μεταναστευτικό

Συνέδριο της ΝΔ για τις 15 ή 22 Απριλίου προκηρύσσει ο Μητσοτάκης
Παρά την εμφανή πολιτική αστάθεια, που προκαλούν τα αδιέξοδα ενώπιον των οποίων βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας των χειρισμών της στο Ασφαλιστικό
και στο
Μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της
Κλείσιμο
Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
προχωρά απερίσπαστος στο χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική και ιδεολογική αναδιάταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως το είχε χαράξει στην προεκλογική κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης μετακόμισης των κεντρικών γραφείων του κόμματος (από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς), ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το «γαλάζιο» Συνέδριο θα συνέλθει εντός του Απριλίου, σε τρόπον ώστε να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος των 111 ημερών που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ και το οποίο ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου με την εκλογή του στην αρχηγία και ολοκληρώνεται την Πρωτομαγιά, οπότε εκτιμάται ότι η ΝΔ θα είναι πλήρως έτοιμη για να αναλάβει τις ευθύνες της ως «αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης».

Κατά πληροφορίες, η προκήρυξη του Συνεδρίου, που στην πραγματικότητα είναι επίσπευση αφού ο προκαθορισμένος χρόνος διεξαγωγής του ήταν ο Ιούνιος, θα γίνει με μια λιτή δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες σύγκλισης του, επικρατέστερο είναι το τριήμερο 22 με 24 Απριλίου, ακριβώς δηλαδή μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το τριήμερο 15 με 17 του Απριλίου, αλλά λόγω οργανωτικών εμποδίων που σχετίζονται με τον χώρο διεξαγωγής, μάλλον θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα. 

Με τον Καμίνη για το Μεταναστευτικό

Την ανάγκη να υπάρχει «σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών» καθώς «και διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών», υπογράμμισε, στο μεταξύ ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, συνομίλησαν με τον κ. Καμίνη εκτενώς για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, «έχει πάρει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις», ενώ «ασκεί και πολύ μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον δήμαρχο για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα. «Νομίζω ότι στα ζητήματα αυτά, έχουμε την απαίτηση απ’ όλους όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα», είπε. «Και να μπορούν να δουν, πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν, και το μεγάλο εθνικό συμφέρον». 

Συζήτησαν επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, και ζητήματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επισημαίνοντας «τη δυνατότητα την οποία έχει ο Δήμος της Αθήνας να υποστηρίξει πραγματικά  τους πιο ασθενέστερους πολίτες, οι οποίοι δοκιμάζονται περισσότερο σήμερα από την οικονομική κρίση». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης