Παρασκευόπουλος: Στις φυλακές ο Λάμπρου προσπάθησε να μιλήσει στη γλώσσα τους...

Παρασκευόπουλος: Στις φυλακές ο Λάμπρου προσπάθησε να μιλήσει στη γλώσσα τους...

Τον κύριο Λάμπρου τον γνωρίζω χρόνια, είναι σοβαρός και λογικός - Μου τον συνέστησαν ως κατάλληλο για διαμεσολαβητή με κρατούμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των αναταραχών στις φυλακές, είπε στην κατάθεσή του

Παρασκευόπουλος: Στις φυλακές ο Λάμπρου προσπάθησε να μιλήσει στη γλώσσα τους...
Πλήρη στήριξη στον Πάνο Λάμπρου παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την αρχική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν και ο ίδιος έχει λειτουργήσει ως «Λάμπρου».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι τον κ. Λάμπρου τον γνώριζε από το παρελθόν και τον θεωρεί «σοβαρό και μετρημένο». Επισήμανε ωστόσο ότι για την πρόσληψή του ως μετακλητό του τον συνέστησαν νυν και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σταλεί ως διαμεσολαβητής στις φυλακές που εκείνη την περίοδο πραγματοποιούνταν εξεγέρσεις και απεργίες πείνας.
 
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Παρασκευόπουλου έχουν ως εξής:

-Τον Ιανουάριο, αρχές Φεβρουαρίου βρέθηκα ενώπιον δύσκολης κατάστασης στις φυλακές με δύο χαρακτηριστικά: Γενικευμένη αναταραχή με μορφή εξεγέρσεων και απεργιών πείνας, υπερπληθυσμός και κακές συνθήκες για κρατουμένους με προβλήματα υγείας. Το φαινόμενο του υπερπληθυσμού είχε οδηγήσει σε καταδίκες της χώρας από ευρωδικαστήριο. Εκκρεμούν άλλες 192 υποθέσεις σε βάρος της χώρας μας. Οι προηγούμενες περίπου 10 υποθέσεις μας κόστισαν ένα εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς πόσο θα ήταν το κόστος το ανθρωπιστικό και το οικονομικό, αν συνεχιζόταν.

Κλείσιμο
-Επρεπε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με σχέδιο για βελτίωση των συνθηκών και αποσυμφόρησης

-Για την αντιμετώπιση των εξεγέρσεων μου φάνηκε ότι θα ήταν δύσκολο να περιφέρομαι σε όλες τις φυλακές για απόσβεση προβλημάτων. Μια επίσκεψη στο υπουργείο από ομάδα βουλευτών και πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ασχοληθεί με θέματα δικαιοσύνης μου γνώρισαν τον κ. Πάνο Λάμπρου ως άνθρωπο που μπορεί να έρθει σε επαφή με κρατούμενους και να συμβάλει σε κατευνασμό των εντάσεων

- Τον κ. Λαμπρου τον γνωρίζω χρόνια και μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητά του. Σοβαρός μετρημένος και λογικός. Σκέφτηκα ότι οι υπηρεσίες του θα μου είναι χρήσιμες. Ο Λάμπρου εκτέλεσε το καθήκον με δική μου εντολή. Να επισκέπτεται τα κρατητήρια να εκθέτει τις απόψεις μας και να ακούει τα αιτήματά τους

-Έγινε σύγχυση των συζητήσεων. Οι συζητήσεις είχαν στόχο την νομιμότητα και όχι την παρανομία… δεν έχουν σχέση με άλλου είδους συζητήσεις ή συνομωσίες.

-Ο κ. Λάμπρου στις φυλακές προσπάθησε να αποσβέσει τις ταραχές. Προσπάθησε να μιλήσει στην γλώσσα τους. Δεν περίμενα ότι θα χρησιμοποιήσει πληθυντικό ή νομικά επιχειρήματα αλλά θα συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο που να είναι αποτελεσματικός για να επιφέρει ηρεμία στον χώρο των φυλακών.

-Θυμίζω ένα δεδομένο. Οι επαφές του κ. Λάμπρου με την εντολή του υπ Δικαιοσύνης διεθνοποιήθηκαν. Όμως, στην χώρα μας υπάρχει μακριά παράδοση συζητήσεων με κρατούμενους για την κατάσβεση διαφόρων «πυρκαγιών» και διαμόρφωση νομοθεσίας. Εν έτει 1990 είχαμε εξέγερση στον Κορυδαλλό επί 3 μήνες. Δεν μπορούσε το Κράτος να αντιμετωπίσει την κατάσταση παρά μόνο με επέμβαση αστυνομίας που θα ήταν αιματηρή. Τότε ο εμπνευσμένος υπουργός Αθανάσιος Κανελλόπουλος αντί να δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ θέλησε να μιλήσει να ακούσει τα αιτήματα κρατουμένων και να δει ποια μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ο Κανελλόπουλος έκανε κάτι που σήμερα θεωρείται αδιανόητο. Ανέθεσε σε μια επιτροπή αλλά θέλησε να ακούσει και ο ίδιος. Τους κάλεσε στο γραφείο του. Ήταν 5 άνθρωποι με βαριές καταδίκες, κάποιοι έγκλειστοι για ανθρωποκτονία. Αυτούς τους άκουσε, τους κέρασε και πίτσα και μετά συνέστησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή αναθέτοντας να επεξεργαστεί τα αιτήματα κρατουμένων. Συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Η νομοπαρασκευαστική κατέληξε σε κείμενο και κάποιες από τις προτάσεις – όπως κατάργηση θανατικής ποινής – έγιναν αργότερα αποδεκτές.

Το 2ο επι Βενιζέλου. Και στις δύο περιπτώσεις ήμουν «ο Λάμπρου» που έκανε την συζήτηση για κατευνασμό και επεξεργασία νόμου. Με εντολή Βενιζέλου πήγα στην Πάτρα. Ακούσαμε τα αιτήματα κρατουμένων και στην συνέχεια έγινε ο νόμος, πολύ καλός, που καταξιώθηκε. Τότε έπαυσε η προφυλάκιση για πλημμελήματα, περιορισμός αναγωγή πλημμελημάτων σε κακουργήματα κ.α. Ρυθμίσεις με βάση αιτήματα κρατουμένων. Αυτή η ιστορία έχει έκτοτε επαναληφθεί αρκετές φορές.

-Κατά την διάρκεια των επαφών του κ. Λάμπρου τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη λάμβαναν σημειώματα για την αποφυγή καταστάσεων. Σημειώματα ανυπόγραφα αλλά εξαιρετικά χρήσιμα για την γνώση της κατάστασης. Ηταν σημειώματα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενδεχομένως και από ΕΥΠ αλλά ανυπόγραφα.

-Τα σημειώματα αποτύπωναν τους διαλόγους και του κ. Λάμπρου. Οι διάλογοι αυτοί δεν έδειχναν μια συμπεριφορά του κ. Λάμπρου που να τους ξεσηκώνει στην παρανομία. Ισα-ίσα τους έλεγε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

-Αυτές οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε υπαγόρευση νομοθεσίας. Αποδεικνύεται όχι μόνο από τα έγγραφα που ελάμβανα αλλά και από την εξέλιξη πραγμάτων. Τα κυριότερα αιτήματα δεν έγιναν αποδεκτά. Τα αιτήματά τους  όπως κατάργηση τρομονόμου, κατάργηση του αρ. 187 του Π.Κ. για τρομονόμο, κατάργηση της λήψης DNA και άλλες μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν.  Αποκρούστηκαν τα χειρότερα αιτήματά τους. Ο νόμους που προέκυψε δεν προέκυψε στην βάση των αιτημάτων τους. Άλλωστε οι διατάξεις είχαν προαναγγελθεί με τις προγραμματικές μου δηλώσεις όπως η κατάργηση φυλακών τύπου Γ’.

-Στα  μηνύματα που λάμβανα από την αστυνομία σχετικά με την δράση ομάδων - μέρος των οποίων ήταν εντός φυλακών και μέρος εκτός αυτών -  έβλεπα και εγώ απειλές που αφορούσαν και το δικό μου πρόσωπο. Υβριστικές εκφράσεις και κατά του κ. Πανούση και του δικού μου προσώπου.

-Τι έκανα; Δεν ανησύχησα γιατί έχω καλή αστυνομική φύλαξη και δεν ήταν λογικό να απευθυνθώ στην ΕΛΑΣ όταν η ΕΛΑΣ μου παρείχε την πληροφόρηση

-Οι απειλές δεν ήταν απλώς ανακοινώσεις αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν εξειδικευμένες απειλές και έμπρακτες

-Οι υπουργοί Δικαιοσύνης που έχουν να κάνουν με δύσκολους πληθυσμούς αντιμετωπίζουν απειλές. Το ίδιο συμβαίνει με τον κ. Αθανασίου έχω διαβάσει γκράφιτι και απειλές. Και σε βάρος του κ. Χρυσοχοϊδη.  Ημουν δίπλα στον κ. Κουβελάκη που είχε βιώσει απειλές - όχι μόνο είχε ακούσει.

-Στα έγγραφα αυτά έβλεπα και τέτοιες εκφράσεις και σε βάρος του κ. Πανούση και εμού.

-Εγινε συνάντηση με εμένα τον κ. Πανούση και τον κ. Λάμπρου. Ο Πανούσης ανησυχούσε και πίστευε ότι ο κ. Λάμπρου θα μπορούσε να βοηθήσει να λυθούν παρεξηγήσεις και απειλές εις βάρους του.

-Οσα σημειώματα μου έδωσε η ΕΛΑΣ το σύνολο τους το έχω καταστρέψει. Τα πρώτα αμέσως μετά την παραλαβή τους και τα υπόλοιπα με την προκήρυξη εκλογών.

-Μπορώ να σας δώσω από το διαδίκτυο δημοσιεύματα με απειλές εις βάρος μου. Οι συνήθεις χαρακτηρισμοί που μου δίδουν είναι «βασανιστής ή Πόντιος Πιλάτος» . Πρώτο έχουν τον κ. Πανούση και μετά εγώ εμφανίζομαι ως Πόντιος Πιλάτος.

-Προς το τέλος είχα προστριβές με τον κ. Πανούση. Η πρώτη όταν είπε ότι κάποιος κρατούμενος θα δολοφονηθεί.  Η δεύτερη όταν υπήρξε πρωτοβουλία που απηχούσε τους Πυρήνες της Φωτιάς. Είχαν ανακοίνωση η οποία αναφερόταν υβριστικά σε Πανούση και εμένα για μια επέμβαση στον Κορυδαλλό. Στην ανακοίνωση χαρακτήριζαν «φασίστα υπερυπουργό» τον Πανούση και μετά για εμένα έλεγαν ότι τηρώ σιγή ιχθύος και έχω παραχωρήσει τις φυλακές στον Πανούση. Με χαρακτήριζε Πόντιο Πιλάτο.

-Σε αυτή την καταγγελία απάντησε ο κ. Πανούσης λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ζήτησε από ΕΛΑΣ να κάνει βίαια επέμβαση στον Κορυδαλλό και το ζήτησαν άλλοι υπεύθυνοι που κρύβονται. Αυτοί όροι χρησιμοποιούνταν από κρατούμενους για εμένα. Τοτε υπήρξε επικοινωνία μου με Πανούση που μου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν διέψευσα. Απάντησα και με έγγραφο και σε τηλεφώνημα του είπα ότι: Σε αστυνομία εντολές δίνει μόνο η ιεραρχία. Εγώ ως υπουργός δίνω εντολές στο σωφρονιστικό προσωπικό. Στη μη διάψευση του απάντησα ότι δεν απαντώ σε δημοσιεύματα– δεν είχε νόημα ο διάλογος υπουργού Δικαιοσύνης με έξαλλα κείμενα – του είπα ότι δεν απαντώ και ότι ήταν υπερβολικό 2 υπουργοί να κάνουν διάψευση. Του παραπονέθηκα ότι δεν με «φωτογραφίζει»

-Κάποια στιγμή μου είχε πει ότι πιστεύει ότι ο κ. Λάμπρου δεν μιλά για να σβήνει «πυρκαγιές» αλλά τους συντονίζει κιόλας. Του είπα ότι δεν το βλέπω αυτό σε κανένα από τα σημειώματα. Όμως ούτε ο Πανούσης μου το είπε βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά αλλά ως εκτίμηση.

-Η μήνυση αποφασίστηκε την στιγμή που στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί ένας αριθμός εγγράφων ως κείμενα της ΕΥΠ - δεν ήταν γνωστό από πού προέρχονται- . Γι αυτό έγινε κατ' αγνώστων. Δεν ήταν γνωστό τότε ότι ο Πανούσης τα έδωσε γι αυτό και δεν έγινε εναντίον του. Φυσικά και γίνεται μνεία του ονόματός του καθώς είχε αναφερθεί σε αυτά τα έγγραφα. Λογω ανησυχίας της κυβέρνησης για φαινόμενο ενώπιον Τύπου να παρελαύνουν σωρηδόν έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Η μήνυση ισως να βοήθησε στο να μην συνεχιστεί η διαρροή εγγράφων.

Δεν θυμάμαι να είχα μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Είχα μιλήσει με τον Φλαμπουράρη


Αναφορικά με της πληροφορίες που φέρουν το Μέγαρο Μαξίμου να ζητά από τον κ. Παρασκευόπουλο να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην κόντρα του με τον κ. Πανούση όταν ο δεύτερος του ζητούσε να διαψεύσει ότι διέταξε έφοδο της αστυνομίας στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Ο Πανούσης είπε ότι εγώ δεν μπορώ να διαψεύσω γιατί δεν το θέλει το Μαξίμου. Να σας πω ότι δεν το θυμάμαι. Ειλικρινά δεν μπορώ να το θυμηθώ.  Είχα επικοινωνήσει τότε με τον κ. Φλαμπουράρη για ένα άλλο θέμα αλλά του έκανα μνεία και γι αυτό. Με τον πρωθυπουργό πάντως δεν είχα μιλήσει».

Για το αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις διαφωνίες του με τον κ. Πανούση ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Είχε γίνει σαφές ότι έχουμε προστριβές. Του είχε γίνει σαφές όμως ότι αυτό το φαινόμενο δεν έχει έκταση». Στο ερώτημα του κ. Βενιζέλου αν υπήρξε κάποια αντίδραση του κ. Αλέξη Τσίπρα μετά την ενημέρωση που φέρεται να είχε από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για τις καταγγελίες Πανούση είπε: «Έχω βρεθεί σε ευρύτερη συζήτηση με περισσότερα μελη της κυβέρνησης. Εγινε λόγος και για το ότι ο κ. Λάμπρου έχει αυτή την αποστολή και πως αυτή βαίνει προς ολοκλήρωση. Είχαμε τελειώσει με τις αναταραχές και η κατάσταση ομαλοποιούνταν. Αυτό αφορούσε όμως την δράση του κ. Λάμπρου για την νομιμότητα».

Στην ερώτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί διάλεξε τον κ. Λάμπρου για την ειδική αποστολή και όχι κάποιο πρόσωπο με εξειδικευμένες νομικές γλώσσες ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε: «Πίστευα ότι ο κ. Λάμπρου θα είναι πιο αποτελεσματικός γιατί ασχολούνταν με αυτά τα θέματα και τους γνώριζε (σ.σ. τους έγκλειστους)  και πίστευα ότι θα είχε την γλώσσα για να συνομιλήσει μαζί τους… Το γεγονός ότι μιλούσε την γλώσσα τους έφερε αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι στις συναντήσεις δεν γινόταν «διαπραγμάτευση» αλλά «συνομιλίες».

Αναφορικά, με το περιεχόμενο των ενημερωτικών σημειωμάτων που περιείχαν τους επίμαχους διαλόγους του κ. Λάμπρου με έγκλειστους, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Δεν θυμάμαι αν ήταν εντός εισαγωγικών. Μάλλον ήταν αυτούσιοι οι διάλογοι γιατί η γλώσσα μου προκαλούσε μέχρι και γέλιο. Οι υπηρεσίες δεν με έκαναν κοινωνό σε κασέτες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι στις 28.8.2015 έληξε η θητεία του κ. Λάμπρου ως μετακλητού στο υπουργείο και «έκτοτε παρέμεινε ως άμισθο μέλος μιας επιτροπής από τις πολλές που συγκροτεί το υπουργείο. Εκτοτε και αν μετέχει σε μια ομάδα εργασίας προσωπικά μια φορά τον είδα φευγαλέα».

Πρόσθεσε ότι «από όσα είδα στα κείμενα που πήρα ως ενημερώσεις από την ΕΛΑΣ δεν προέκυπτε τίποτε άλλο από προσπάθεια του κ. Λάμπρου να κατευνάσει τα πνεύματα. Πιστεύω ότι ήταν αποτελεσματική η δουλειά του κ. Λάμπρου με κατευνασμό της αναταραχής χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων. Αν διαιρέσουμε τα αιτήματα θα δούμε ότι χωρίζονται σε όσα δεν έγιναν δεκτά και σε εκείνα που ήδη είχα εξαγγείλει».

Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι  στον «Κορυδαλλό δεν επενέβη η αστυνομία. Αυτό αντιλήφθηκα. Η απάντηση μου τότε ήταν πως αν επενέβαινε δεν θα γινόταν με δική μου εντολή. Στον Πανούση διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν περιορίστηκε στη διάψευση αλλά με φωτογράφισε».

Είπε πως στους διαλόγους που του έδινε η ΕΛΑΣ «είχαν ύβρεις ή απειλές. Αυτό αποκάλυπταν ως χειρότερο: ύβρεις ή απειλές και όχι προσπάθεια για κάτι χειρότερο όπως βόμβες. Από την στιγμή που με ενημέρωσαν οι της  ΕΛΑΣ θα είχαν προβλεφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας. Δεν με αφορούσε».

«Ξέρω ότι υπάρχει εισαγγελέας στην Κατεχάκη στην ΕΥΠ που είναι ταγμένος εκ του νόμου να παρακολουθεί αυτό το έργο» ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης. Επίσης υποστήριξε ότι η κατοχή των εγγράφων αυτών από τον κ. Πανούση «είναι παράνομο αλλά επειδή υπάρχουν ρήτρες δεν θέλω να είμαι αφοριστικός».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι «όλα τα σημειώματα της αστυνομίας έδειχναν ότι ο κ. Λάμπρου δεν υπερέβη τα όρια που είχα θέσει».

Πάντως, παραδέχθηκε ότι «και εγώ θα μπορούσα να έχω φοβηθεί όχι μόνο επειδή με χαρακτήριζαν Πόντιο Πιλάτο που ίσως είναι η τρυφερότερη αναφορά. Με αποκαλούσαν: Υπουργός χωρίς τσίπα , συνεπής στο ρόλο βασανιστή, διακατεχόμενος από φασιστική εκδικητικότητα κ.α. Στα έγγραφα της ΕΛΑΣ υπήρχαν απειλές που αφορούσαν το σπίτι μου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το γραφέιο μου. Ηταν συγκεκριμενοποιημένες και όχι γενικόλογες αναφορές». Ωστόσο, σημείωσε ότι «Δεν βλέπω συμπεριφορά θεσμικής εκτροπής στην περίπτωση του κ. Λάμπρου. Εγινε προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης και διαμόρφωσης νομοθεσίας καλύτερης… Οι συνομιλίες ήταν όλες εντός θεσμικού πλαισίου καθώς όλες έτειναν προς αποκατάσταση νομιμότητας».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός υπερασπίστηκε τον δικό του νόμο επισημαίνοντας ότι από την εφαρμογή του ο πληθυσμός των φυλακών έχει μειωθεί κατά 2.000 κρατουμένους. 

«Οι απειλές ήταν βάσιμες»

Στον τρίτο γύρο των ερωταπαντήσεων ο κ. Παρασκευόπουλος είπε πως από τις πληροφορίες που είχε από την ΕΛΑΣ τεκμαίρονταν πως «οι απειλές ήταν βάσιμες».

«Βάσιμες τις θεώρησα τις απειλές. Ωστόσο από την στιγμή που μου τις έδωσε η ΕΛΑΣ θεώρησα ότι ήμουν ασφαλής. Βεβαίως και τις θεώρησα  βάσιμες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα έγγραφα με τους διαλόγους ήταν διαβαθμισμένα

Αναφορικά με την μήνυση που κατετέθη είπε ότι έγινε «κατά παντός υπευθύνου. Οι πράξεις που περιγράφονται είναι της δημοσίευσης προς ευρύ κοινό εμπιστευτικών εγγράφων. Τα πλείστα από έγγραφα αυτά ήταν εμπιστευτικά. Τα έλαβα σφραγισμένα και έφεραν αυτή την ακραία διαβάθμιση. Τα έγγραφα που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση κατάλαβα ότι άνηκαν σε αυτή την κατηγορία αλλα επειδή τα κατέστρεψα δεν μπορούσα να το διασταυρώσω. Γενικότερα ήταν διαβαθμισμένα έγγραφα».

Στο αρχείο της επιτροπής οι καταγγελίες Πανούση

Πάντως, οι καταγγελίες Πανούση φαίνεται ότι οδεύουν για το «αρχείο» της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με την σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου των μελών της. «Δεν συντρέχει ανάγκη να καλέσουμε κανένα άλλο. Επειδή η δικαιοσύνη ασχολείται με τα υπόλοιπα ζητήματα και τις συνομιλίες και πως έγιναν. Νομίζω να επιφυλαχθούμε. Αν προκύψουν ζητήματα που θα δουν φως δημοσιότητας να είμαστε ανοικτοί να καλέσουμε όσους μπορούν να φωτίσουν θέματα της επιτροπής» είπε η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου χωρίς κανείς να εκφέρει αντίθετη άποψη αν και στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν ζητήσει την κλήση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη. Πλέον, στις επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούν οι πρόεδροι της Εθνικής Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης