Νικολόπουλος: «Ναι» στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά μόνο ως ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι

Νικολόπουλος: «Ναι» στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά μόνο ως ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι

Όπως προανήγγειλε, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα είναι στην πρώτη γραμμή για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής

Νικολόπουλος: «Ναι» στη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά μόνο ως ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι
Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως πράξαμε μέχρι σήμερα, αλλά μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της εθνικής συνδιάσκεψης  του κόμματός του.

Όπως προανήγγειλε, το κόμμα του θα είναι στην πρώτη γραμμή για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής. «Θα απαιτήσουμε να μας σέβονται όπως κι εμείς τους σεβόμαστε, και να συμμετέχουμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων αναλογικά, με τη μεγάλη κατ’ εμάς συνεισφορά στο πολιτικό εκλογικό αποτέλεσμα, αφού αποδεδειγμένα είμαστε εμείς η μικρή δύναμη που κατέστησε επιτυχές το να βρίσκονται στη Βουλή οι ΑΝΕΛ», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως εξήγησε, η εθνική συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έδωσε εντολή για τη διαμόρφωση ενός καινούριου πλαισίου συνεργασίας, βασιζόμενο σε αρχές και προγραμματικές δεσμεύσεις προκειμένου «να μην εκπλήσσει αρνητικά ο ένας τον άλλον». Παράλληλα τόνισε ότι εγκρίθηκε η πρότασή του, όπου και όταν χρειάζεται, «να καταψηφίζουμε νομοσχέδια και άρθρα και να εναντιωνόμαστε σε κυβερνητικές προτάσεις, με βάση την ιδεολογία μας και τις δεσμεύσεις μας».

Κλείσιμο
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα έχει αυτόνομη πορεία, και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, χωρίς να επηρεάζεται από την ατζέντα των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι γνωρίζει τι πιστεύει ο Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα πίστεως. «Αλλά κι εκείνοι ήξεραν ότι εγώ έχω αρχές που δεν μπορεί κανείς να τις θυμάται όταν πρέπει. Το ήξερε ότι κουμπάρος εγώ στο Λουξεμβούργο δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ» πρόσθεσε ο βουλευτής της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης