Βίντεο: Ο «αλήτης» του Ψαριανού, το «κατιναριό» του Ζουράρι και τα γιαούρτια

Βίντεο: Ο «αλήτης» του Ψαριανού, το «κατιναριό» του Ζουράρι και τα γιαούρτια

Κόντρες και παράδοξα «χαμηλών πτήσεων» - Ανέβηκαν τα ντεσιμπέλ, λόγω του καυγά μεταξύ Βαρεμένου, Κασιδιάρη - Ο Ζουράρις χαρακτήρισε τρίτη μικρασιατική καταστροφή τα σχολικά βιβλία του 2006

Βίντεο: Ο «αλήτης» του Ψαριανού, το «κατιναριό» του Ζουράρι και τα γιαούρτια
Από κόντρες και παράδοξα «χαμηλών πτήσεων», που ωστόσο λειτούργησαν συμβολικά στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές, χαρακτηρίστηκε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Η σύνθεση της Ολομέλειας έχει ανανεωθεί σημαντικά, καθώς ένα αξιοσημείωτο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, ενώ παράλληλα ένα νέο κόμμα η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από δεκαετίες η Βουλή άνοιξε χωρίς να συμμετέχει στην Ολομέλεια κάποιος πρώην Πρόεδρος του σώματος, γεγονός που καταδεικνύει, επίσης, συμβολικά, την ανανέωση. 

Κλείσιμο
Μέσα στον εσωκομματικό «πυρετό» που επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δεν βρήκε χρόνο μέχρι το βράδυ να περάσει από το κοινοβούλιο.

Η απουσία τους έγινε πιο έντονη κατά την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία παρευρέθησαν μόλις δύο βουλευτές. «Ευχαριστώ κύριοι για τα δυνατά χειροκροτήματα», είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής, κάνοντας πολλούς να μειδιάσουν από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες.  

Ο επόμενος ομιλητής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος έπιασε την πάσα και σχολίασε λέγοντας πως υπήρχε μόνο ενάς και... μισός βουλευτής... 

«Θα κατηγορηθώ ότι μπήκα για να σε χειροκροτήσω», της είπε σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες», είπε ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όντας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μπήκε εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Πάντως το πρωί ανέβηκαν τα ντεσιμπέλ στη μεγάλη αίθουσα, λόγω του καυγά μεταξύ του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου και του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

«Δεν τολμάτε να πάτε στην Κω, γιατί θα σας πετάξουν γιαούρτια» είπε ο κ. Κασιδιάρης. Ο κ. Βαρεμένος απάντησε στιγμιαία. «Η έμμεση αναφορά για χρήση όπλων θα επιφέρει συνέπειες!», του είπε. «Ποια όπλα; Μίλησα εγώ για όπλα;» απάντησε ο κ. Κασιδιάρης. "Κάτι είπατε για την Κω. Ακούστε ξανά την ομιλία σας και θα καταλάβετε τι εννοώ» ανταπάντησε ο κ. Βαρεμένος.

Από το χθεσινό... σόου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το ταμπεραμέντο του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «φιλαράκο… αλλού αυτά».

Κάποια άλλη στιγμή ακούστηκε να λέει, δίχως να είναι ξεκάθαρο σε ποιον απευθύνεται: «άντε ρε αλήτη. Αντε φύγε από δω».



Πιο νωρίς ο κ. Μαντάς απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης που ανέφερε μεταξύ άλλων «Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν σας την δίνουμε γιατί είστε ψεύτες. Δεν είστε πολιτικά αφελείς, είστε καθ’ έξιν ψεύτες».

Ο κ. Μαντάς σημείωσε: «Θα μπορούσα να καλοδεχτώ την κριτική. Όμως ο απίστευτος και ιδιόμορφος ναρκισσισμός αυτού του κόμματος το οδήγησε σε απίστευτες κατηγορίες και χυδαιότητες. Τους τα επιστρέφουμε πίσω. Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους».

Ανάμεσα στις ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν και αυτή του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος με το γνωστό ύφος του και την επιμονή στις απόψεις του καταχέριασε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τα σχολικά βιβλία σε δημοτικό και γυμνάσιο. 

Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε τρίτη μικρασιατική καταστροφή τα σχολικά βιβλία του 2006, επιβεβαιώνοντας τη θέση του για την αρχική πρόταση του βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού. 

Ο κ. Ζουράρις διαβάζοντας από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας της ΣΤ' Δημοτικού, είπε ότι αναφέρεται πως θα διδαχθούν τα παιδιά «Ελεύθερους Πολιορκημένους και δωσ' του».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των συγγραφέων των σχολικών βιβλίων λέγοντας πως «αυτό το βλακόμετρο και το κατιναριό» χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους μπορεί να γράφει αυτά που γράφει.   

Είπε πως δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να μαθαίνουν την προστακτική βασιζόμενοι στις οδηγίες χρήσης μιας καφετιέρας και σημείωσε πως ευτυχώς κάποιοι δάσκαλοι δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της Γλώσσας. Επίσης, υπογράμμισε πως έχουν εκλείψει από τα βιβλία τα δημοτικά τραγούδια τα οποία, όπως είπε, είναι η βάση της δημοτικής γλώσσας και ότι την θέση τους έχουν -πάρει πλέον συνταγές μαγειρικής. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης