ΝΔ: Ταμείο και διαδικασίες καθυστερούν την ημερομηνία εκλογής προέδρου

ΝΔ: Ταμείο και διαδικασίες καθυστερούν την ημερομηνία εκλογής προέδρου

Η έλλειψη χρημάτων στο κόμμα και ο φόβος για παραβίαση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας «αγκάθια» για την ημερομηνία -Δεν κατέληξε η ΚΕΦΕ, εξαιτίας των οργανωτικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν -Γιατί παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Κ. Καραγκούνης

ΝΔ: Ταμείο και διαδικασίες καθυστερούν την ημερομηνία εκλογής προέδρου
Το άδειο κομματικό ταμείο και ο φόβος για παραβίαση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, παρατείνουν την εκκρεμότητα με την ημερομηνία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης με διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών, δεν κατέληξε σε οριστικές αποφάσεις ούτε για την ημερομηνία της εκλογής, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, ούτε για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν. 

Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ζητήσει να στηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν βάζουν τον πήχη στο όριο της ανάλογης αναμέτρησης του 2009 και μιλούν για 1.500 κάλπες που θα στηθούν όχι μόνον σε κομματικά γραφεία αλλά και σε δημόσια κτίρια, όπως δημαρχεία, ΚΕΠ, κ.ά.
Κλείσιμο

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ η οποία έγινε, όπως μεταδίδεται από πηγές της Συγγρού, «σε καλό κλίμα», διαπιστώθηκαν αρκετά οργανωτικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και τα οποία συνδέονται με το οικονομικό κόστος που θα έχει για τη ΝΔ η εκλογική διαδικασία, καθώς θα πρέπει να στηθεί πληροφοριακό σύστημα που να συνδέει υπολογιστές οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα και θα είναι σε on line σύνδεση, έτσι ώστε να αποφευχθούν υπόνοιες για διπλοψηφίες που θα θέσουν εν αμφιβόλω το αδιάβλητο της διαδικασίας. 

Με δεδομένη, πάντως, την πολύ κακή οικονομική κατάσταση της ΝΔ, το κόστος που ορισμένοι υπολογίζουν ότι μπορεί να φθάσει και το ένα εκατ. ευρώ, εφόσον χρειαστεί να στηθούν περί τα 1.500 διασυνδεμένα τερματικά, γίνονται σκέψεις να συνδεθεί με το ύψος της συνδρομής που θα πληρώνουν όσοι συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Ο στόχος αυτός, όμως, θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εφόσον το τίμημα που θα πληρώνουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν οριστεί στο ποσό του ενός ή των δύο ευρώ, όπως προτείνουν οι περισσότεροι από την ΚΕΦΕ αλλά και τα επιτελεία των υποψηφίων. 

Από την άλλη οι σκέψεις για αύξηση της συνδρομής, π.χ. στα 10 ή 20 ευρώ, κυρίως για όσους θα εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας μόνον και μόνον για να ψηφίσουν, συναντούν αντιδράσεις, καθώς, όπως λέγεται θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την προσέλευση φίλων της παράταξης. 

Τα μέλη  της ΚΕΦΕ αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, αφού προηγουμένως γίνουν συνεννοήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους του κόμματος και την εταιρία η οποία μπορεί να αναλάβει την οργάνωση της ψηφοφορίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Παραίτηση Καραγκούνη

Πολλές συζητήσεις, στο μεταξύ, προκάλεσε η παραίτηση από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ που υπέβαλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.
Ο ίδιος απέδωσε την παραίτησή του σε «τυπικούς λόγους», που είχαν να κάνουν με την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου που έγινε με την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων αρχηγών.

Ήταν γνωστό, ωστόσο, ότι ο κ. Καραγκούνης, που είχε αναλάβει τη θέση επί της προηγούμενης ηγεσίας, έδειχνε παραγκωνισμένος και δεν είχε «δέσει» με το επιτελείο του νυν προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ορισμένοι συνέδεσαν την παραίτηση με διάθεση υποστήριξης της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα, πλην, όμως, ο κ. Καραγκούνης αρνείται κατηγορηματικά ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Πάντως, αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι βουλευτές που τάσσονται στο πλευρό τους κ. Τζιτζικώστα. Μετά τους Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Κατσανιώτη στη χορεία των υποστηρικτών του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προστέθηκε και ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ο αριθμός μπορεί να γίνει και διψήφιος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης