Ανδρουλάκης για Volkswagen: Το σκάνδαλο υπονομεύει την αξιοπιστία της ΕΕ

Ανδρουλάκης για Volkswagen: Το σκάνδαλο υπονομεύει την αξιοπιστία της ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος - Τι κατήγγειλε εις βάρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ανδρουλάκης για Volkswagen: Το σκάνδαλο υπονομεύει την αξιοπιστία της ΕΕ
«Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική, ακόμα και σε αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού των πολυεθνικών», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συζήτησης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις «Μετρήσεις των εκπομπών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», η οποία έλαβε χώρα στο Στρασβούργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης επισήμανε πως «αποκαλύπτεται ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούν πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα Volkswagen με το παράνομο λογισμικό» σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη από το 2013 εντοπίσει διαφορές μεταξύ δηλωμένων και πραγματικών εκπομπών χωρίς να κάνει τίποτα».

Παράλληλα τόνισε ότι «το σκάνδαλο αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία της Ένωσης λίγο πριν τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι σχετικά με την περαιτέρω μείωση των εκπομπών στον κλάδο των μεταφορών», προτείνοντας την ύπαρξη ενός «κεντρικού μηχανισμού ελέγχου σε όλη την Ε.Ε., ώστε να μην προστατεύει το κάθε κράτος τις βιομηχανίες του που παρανομούν».

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο προφορικής Ερώτησης που κατέθεσαν τέσσερις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος στην οποία ο κ. Ανδρουλάκης είναι μέλος- προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των αποκαλύψεων για το παράνομο λογισμικό που υπήρχε στους κινητήρες diesel της Volkswagen.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης