Λευκωσία: Οι δηλώσεις Ακιντζί δείχνουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε

Λευκωσία: Οι δηλώσεις Ακιντζί δείχνουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε

«Δική μας βούληση ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις», σημείωσε ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

Λευκωσία: Οι δηλώσεις Ακιντζί δείχνουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε
Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που μόλις τη Δευτέρα (5/10) διατύπωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι προφανές από το σύνολο των δηλώσεων του Ακιντζί, πως υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας. «Δική μας βούληση» σημείωσε «ήταν και παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Αποτελεί δε πεποίθηση μας πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πρόσθεσε πως «δεν θεωρούμε σκόπιμο να σχολιάσουμε τα επί μέρους σημεία των δηλώσεων του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, καθ' ότι πρόθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι στην αμέσως επόμενη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, την ερχόμενη Δευτέρα, να θέσει  επί τάπητος  τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης