Μόνο σε 38 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το 2015

Μόνο σε 38 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το 2015

Τα στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αποτυπώνουν τους ρυθμούς... χελώνας με τους οποίους εξακολουθεί να διενεργείται ο έλεγχος στους μεγαλοκαταθέτες, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μόνο σε 38 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το 2015
Τους ρυθμούς... χελώνας με τους οποίους εξακολουθεί να διενεργείται ο έλεγχος στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάνρτ, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτυπώνουν τα στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον πίνακα που κατέθεσε ο αρμόδιος για θέματα φορολογίας υπουργός, το 2015 και επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε 80 νέα πρόσωπα της λίστας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες μόλις 38 περιπτώσεις.λίστας 

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι από την 1.1. 2016 παραγράφονται όλα τα πιθανά φορολογικά αδικήματα των προσώπων που εντοπίζονται στην λίστα.

Κλείσιμο
Αντιστοίχως, το 2013 μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των ερευνών 258 υποθέσεις και εξιχνιάστηκαν μόλις 3, ενώ το 2014 ξεκίνησαν οι έρευνες για άλλες 143 και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για 95.

Σε κάθε περίπτωση, τα συνολικά συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά καθώς από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, οι 1.581 δεν έχουν «ενοχληθεί» από τις αρμόδιες αρχές ενώ από τους 481 που ελέγχονται μόλις για 136 έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. 

Δείτε τον πίνακα 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης