Κουτσούμπας: Συνυπεύθυνοι Τσίπρας και Λαφαζάνης - Ας αφήσουν τις... λαφαζανιές

Κουτσούμπας: Συνυπεύθυνοι Τσίπρας και Λαφαζάνης - Ας αφήσουν τις... λαφαζανιές

Ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου, είπε ο γγ του ΚΚΕ 

Κουτσούμπας: Συνυπεύθυνοι Τσίπρας και Λαφαζάνης - Ας αφήσουν τις... λαφαζανιές
Όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου, είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς είπε: «Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος Πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές».

«Ο δρόμος της ανατροπής μπορεί να ανοίξει όταν με τη συμμετοχή στον αγώνα, στο κίνημα, όταν με την ψήφο αμφισβητηθεί το ίδιο το σύστημα και η εξουσία του. Και η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Κλείσιμο
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία μέσω της «ενδυνάμωσης του αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό-ναζισμό», να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που επέλεξαν να ρίξουν στις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά τα «φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ναζί και δωσίλογων, που πριν 71 χρόνια επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά».

Επισήμανε ότι η ΧΑ δεν διστάζει με φασιστική λαϊκίστικη δημαγωγία να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά συνθήματα «για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία τους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά», και υπογράμμισε ότι «η Κοκκινιά του Μπλόκου, η ανταρτομάνα Κοκκινιά, η Κοκκινιά της προσφυγιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στα φασισταριά να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους».

Είπε ότι ο λαός έχει δοκιμάσει και εμπιστευθεί πολλούς και έχει δει σχεδόν τα πάντα, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων: «Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής».

Ανέφερε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, ότι υπάρχει μια ταξική διαχωριστική γραμμή: Ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Ή με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική λαϊκή εξουσία. Ή με το ένα Μέτωπο που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το Μέτωπο, τη Συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Σημείωσε ότι τα άλλα κόμματα που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητούν από τον λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής του.

Κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες που του στήνουν, όπως είναι «το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το χειρότερο μνημόνιο στο οποίο ενσωματώνονται τα δύο προηγούμενα, προσθέτοντας ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών είναι συνυπεύθυνοι» και για την καλλιέργεια αυταπατών στον λαό και για τη συνολική πολιτική που άσκησαν ως κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ότι όλοι αυτοί «κούναγαν το δάχτυλο στο ΚΚΕ γιατί δεν έμπαινε τότε στην «κυβέρνηση της αριστεράς» για να λύσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση, όπως διατυμπάνιζαν», και είναι οι ίδιοι που «ως υπουργοί πέταξαν στο κάλαθο τον αχρήστων τις τροπολογίες του ΚΚΕ για το γεύμα στα σχολεία, για τα ένσημα των ανέργων, για τα χρέη στη ΔΕΗ, για τα λεφτά των σχολικών επιτροπών».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις αυταπάτες που καλλιεργούσαν στον λαό περί αλλαγής της ΕΕ «μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε επωνυμία αλλά όχι τη στρατηγική», και υπογράμμισε ότι «η ΕΕ δεν ξέφυγε ποτέ από τις αρχές της, ως ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής ένωσης».

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ και την ανάληψη νέων όπως η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι μόλις χθες το κόμμα του Π. Λαφαζάνη ανακάλυψε και κατήγγειλε τ συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, ενώ «τόσους μήνες που κρυφοκουβέντιαζαν με τους Αμερικάνους, τσιμουδιά δεν έβγαλαν ούτε οι του Τσίπρα, ούτε οι του Λαφαζάνη».

 

«Μάλιστα στο υπουργείο Άμυνας ο κ. Ήσυχος της Αριστερής Πλατφόρμας, παρέμενε ήσυχος και αμίλητος επί του θέματος, αυτό το διάστημα, σιγοντάροντας στην ουσία τον λαλίστατο Καμένο. Μιλάμε για θράσος» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Τόνισε ότι όλοι αυτοί μαζί με τα πεπραγμένα τους, επιτρέπουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι για την πολιτική των κυβερνήσεών τους.

Έθεσε το ερώτημα πότε ο Π. Λαφαζάνης ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και υπενθύμισε ότι «ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing, που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, το Πεκίνο, το Μπακού και πότε αλλού, σαν φρεσκο-αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας…».

«Όλοι αυτοί συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε:

- Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

- Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια.

- Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.

«Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ.

»Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και σωματείων εργαζομένων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Μπλόκου, στην Πλατεία Οσίας Ξένης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στο Γ Νεκροταφείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης