Τσακαλώτος και Γαβριήλ μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχεδιάζουν νέα τάση

Τσακαλώτος και Γαβριήλ μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχεδιάζουν νέα τάση

Δεν θέλει να μείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης και χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους μη λειτουργική - Πληροφορίες για νέες αποχωρήσεις από την Κεντρική Επιτροπή και τη Νομαρχιακή Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος και Γαβριήλ μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχεδιάζουν νέα τάση
Ύστερα από πολύωρη χτεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν τα μέλη των “53+” στα γραφεία της εφημερίδας 'Εποχή' ανακαθορίστηκε το τοπίο και τέθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει ο κεντρικός πόλος -με προεξάρχοντες τους Τσακαλώτο και Σακελλαρίδη- να λειτουργήσει μέσα στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα.

Συγκεκριμένα στη χτεσινοβραδινή συνάντηση ο εμφανώς δυσαρεστημένος Ευκλείδης Τσακαλώτος διατύπωσε τις ενστάσεις του και τον προβληματισμό του αναφορικά με τη Συμφωνία χαρακτηρίζοντας τη μη λειτουργική και διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτά που ζητούνται είναι εφικτά. Παρότι ο υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε δημόσια τα χαρτιά του σχετικά με τις προσωπικές του ενδεχόμενες κινήσεις, μιλώντας συλλογικά ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις του θα κριθούν σε σχέση με αυτές της πλειοψηφίας της ομάδας των “53”.

Πηγές κοντά στον κ. Τσακαλώτο υποστηρίζουν ότι επιθυμεί να μείνει και να κατέβει υποψήφιος αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μείνει μακριά από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο Μαξίμου όμως είναι πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουν να τον μεταπείσουν ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια με επαναχάραξη της οικονομικής στρατηγικής καθώς χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των εταίρων. Ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσκαλώτος πάντως δεν έχει απαντήσει οριστικά και όλα αναμένονται να φανούν  μετά από τις συναντήσεις και τη συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο.
 
Κλείσιμο
Αυτό πάντως που φάνηκε ως το πιθανότερο ύστερα από τη χτεσινοβραδινή συνάντηση είναι η θέσπιση νέας τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -κι όχι ενός φορέα που θα περιλαμβάνει και αρκετούς αποχωρήσαντες όπως είχε αρχικά προταθεί- που θα ασκεί αντιπολιτευτική κριτική χαράζοντας τις γραμμές. Με αυτή την ιδέα ήταν σύμφωνη η πλειοψηφία των “53+” οι οποίοι κατέληξαν, ύστερα κι από την εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι είναι σημαντικό να μπορεί να ασκείται κριτική στο εσωτερικό του κόμματος αλλά με ενωτική διάθεση. Ωστόσο νέες αποχωρήσεις από καίρια πόστα αναμένονται τις επόμενες ώρες όπως από τη Νομαρχιακή Επιτροπή όπου υπάγονται και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής όπως ο Μιχάλης Υδραίος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης