Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα να έχει φώτιση για κριτική σκέψη και δύναμη για σωστές αποφάσεις και αναφέρθηκε στη φράση του Κολοκοτρώνη «εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελοί, αλλά έχουμε θεό φρόνιμο»

Συνάντηση Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας
Με τον  Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος σε θρησκευτικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο στην Αλβανία και ως ηγέτη της ορθόδοξης κοινότητας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα να έχει φώτιση για κριτική σκέψη και δύναμη για σωστές αποφάσεις και αναφέρθηκε στη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «εμείς οι Έλληνες είμαστε τρελοί, αλλά έχουμε θεό φρόνιμο», ο οποίος επεμβαίνει στις δύσκολες στιγμές.

Κλείσιμο
«Παρακολουθούμε πάντοτε πολύ στενά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το έργο της Αλβανικής Εκκλησίας για το ποίμνιο σας και για τον Αλβανικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε πως «είναι ένα έργο που, πέραν της προσπάθειας ανοικοδομήσεως των ναών στην Αλβανία μετά το 1991, περιλαμβάνει και πολύ ουσιώδεις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στον τομέα της παιδείας, της υγείας, της αγροτικής ανάπτυξης, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της οικολογικής προστασίας».

«Είχαμε κανονίσει πολύ πιο πριν να συναντηθούμε και κάπως καθυστέρησε αυτή η συνάντηση, αλλά δεν ήθελα να την αναβάλλουμε περισσότερο. Κανονίσαμε τη συνάντηση πριν από όλα αυτά τα γεγονότα και εγώ δίσταζα. Λέω πώς να προσθέσω μια ακόμη συνάντηση σε ένα πρόγραμμα τόσο βαρύ φορτωμένο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Θέλω με όλη μου την καρδιά, με τον δικό μας τον κώδικα, κι εγώ εύχομαι και προσεύχομαι, ο Θεός να σας χαρίζει διορατική σοφία για να προχωρείτε σε σωστές εκτιμήσεις της πραγματικότητας, σε σωστές αποφάσεις και ορθές ενέργειες. Το πιστεύω πράγματι πάρα πολύ ότι σε κρίσιμες στιγμές έρχεται κάτι άλλο. Μια άλλη σπίθα η οποία ανοίγει έναν δρόμο και παίρνει ορισμένες αποφάσεις. Με όλη μου την καρδιά το εύχομαι. Η Αλβανία είναι ένας χώρος πολύ σημαντικός, είναι ο γείτονας. Με όλη μας την καρδιά λοιπόν κι εγώ πιστεύω ότι εκείνο το οποίο θέλει ο κόσμος είναι σεβασμός, αγάπη, αλήθεια, δημιουργική σκέψη και δημιουργικές δουλειές και αυτό προσπαθούμε και το κάνουμε».

Φανταζόμαστε ότι ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αποτελέσματα πολύ σύντομα θα έχουμε τη χαρά να σας δούμε και στο χώρο να τα δείτε από κοντά, είπε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό για να λάβει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα ότι και εκείνος το επιθυμεί και χρωστάει αυτή την επίσκεψη. 

«Το είχατε ήδη υποσχεθεί και δεν το τηρήσατε», επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος. «Θα τα καταφέρουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Διάβαζα για τον Κολοκοτρώνη. Στις δύσκολες ώρες. Και ως συνήθως ο Κολοκοτρώνης έλεγε ορισμένες αλήθειες πολύ χτυπητές. Ελπίζω να μην προσβάλλω κανέναν, δεδομένου ότι ανήκω κι εγώ στον ελληνικό λαό. Έλεγε: "οι Έλληνες είναι τρελοί αλλά έχουσιν Θεόν φρόνιμον". Λοιπόν ελπίζω ότι στις δύσκολες στιγμές επεμβαίνει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. 

«Επεμβαίνει καθοριστικά νομίζω», συμφώνησε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης