Κομισιόν: Είναι εποικοδομητική η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές

Κομισιόν: Είναι εποικοδομητική η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές

Αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, τόνισε η Μίνα Αντρέεβα

Κομισιόν: Είναι εποικοδομητική η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα εξέφρασε την Τρίτη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη. 

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε ως φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό, τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν τις 20 Αυγούστου.

Κλείσιμο
«Αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM» ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινοτική αξιωματούχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης