Ρέντσι: Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική πολιτική

Ρέντσι: Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική πολιτική

«Η ήπειρος μας στην φάση αυτή δεν μπορεί να σωθεί μόνον με την λιτότητα. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη διότι πρέπει να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για ιδεώδη, αξίες, ελπίδες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός 

Ρέντσι: Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική πολιτική
Την άποψη ότι «Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική πολιτική» εξέφρασε την Τρίτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τονίζοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική (σ.σ. της λιτότητας) είναι λανθασμένη.

Απευθυνόμενος στα μέλη της συνέλευσης των Ιταλών διπλωματών, ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «η ήπειρος μας στην φάση αυτή δεν μπορεί να σωθεί μόνον με την λιτότητα. Βρισκόμαστε στην Ευρώπη διότι πρέπει να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για ιδεώδη, αξίες, ελπίδες».

«Το να δώσουμε και πάλι αξία στην λέξη αξίες είναι υπόθεση πολιτισμού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κενό είδωλο οικονομίστικων κανόνων» επισήμανε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου εισέρχεται πλέον σε φάση βαθιάς αλλαγής.

Κλείσιμο
«Ξεκινά μια μεγάλη συντακτική περίοδος για την Ευρώπη. Υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα, οι γαλλικές εκλογές και ακόμη νωρίτερα οι πορτογαλικές και οι ισπανικές, στον απόηχο της συζήτησης που ξεκίνησε σχετικά με την οικονομική πολιτική», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως δεν πιστεύει ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι το «ναι ή όχι στην Ελλάδα».

«Πρέπει να δοθεί μια νέα ώθηση στο πλαίσιο των κανόνων και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μακράς πολιτικής συζήτησης τους επόμενους μήνες», επισήμανε ο Ρέντσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης