Βενιζέλος: Το μεγάλο σκάνδαλο συντελείται από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου

Βενιζέλος: Το μεγάλο σκάνδαλο συντελείται από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου

Ποιο είναι το μεγάλο και επείγον θέμα πίσω από το επεισόδιο Βαρουφάκης, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

Βενιζέλος: Το μεγάλο σκάνδαλο συντελείται από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου
«Ο καθένας αντιλαμβάνεται τώρα καλύτερα τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω των ενεργειών, των ιδεοληψιών και του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης» αναφέρει με μία ιδιάιτερα σκληρή δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «το ζήτημα των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του, αργά ή γρήγορα, θα διερευνηθεί σε βάθος».

«Οι πρόθυμες αποκαλύψεις Βαρουφάκη αναδεικνύουν την αστυνομική διάσταση των τραγικών έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου» αναφέρει και προσθέτει: «Αυτοί οι άνθρωποι νόμιζαν και νομίζουν ακόμη ότι είναι πάνω από τους νόμους και τους θεσμούς. Γεννημένοι να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, αλλά υπεράνω ελέγχου οι ίδιοι ως "πρώτοι φορά αριστεροί στην εξουσία"».

Ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπληρώνει ότι τον κ. Βαρουφάκη τον διόρισε και τον διατήρησε υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας που ως πρωθυπουργός «εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειές της».

Κλείσιμο
Και συνεχίζει λέγοντας: «Τον άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής δεν τον προκάλεσαν οι παράνομες πράξεις σε σχέση με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Αυτές λειτουργούν ως απόδειξη. Τον κίνδυνο τον προκάλεσε και τον τροφοδότησε η ίδια η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης που κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο δημόσιο και πολλά περισσότερα στην εθνική οικονομία και τους πολίτες, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έβαλε στο "Μνημόνιο 3" με τους χειρότερους όρους. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο που δυστυχώς εξακολουθεί να συντελείται από την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου που κρύβεται τώρα πίσω από την υπευθυνότητα και τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Αυτή όμως είναι η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται τώρα  με την τρόικα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η κυβέρνηση θα φέρει - αν τη φέρει -  τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που καλείται να ψηφίσει η αντιπολίτευση. Με ποια εχέγγυα θα διεξαχθεί αυτή η διαπραγμάτευση από την οποία εξαρτάται το μέλλον της χώρας; Πώς αυτή η κυβέρνηση θα ετοιμάσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση; Τι μας εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί η παλινδρόμηση του χαμένου εξαμήνου; Κατά ποια λογική η αντιπολίτευση θα ψηφίσει αβλεπί  ο,τι φέρει ο κ. Τσίπρας και είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει το 1/3 των βουλευτών του; Η αντιπολίτευση θα σηκώνει το βάρος των δύσκολων μέτρων, ενώ ο κ. Τσίπρας θα οργανώνει το συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα του στις επόμενες εκλογές, υπό συνθήκες επικοινωνιακής υφαρπαγής;

Πρέπει συνεπώς τώρα, πριν ολοκληρωθεί με λάθη ή προσκρούσει σε νέα αδιέξοδα η διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο και βεβαίως πριν κληθεί η Βουλή να ψηφίσει ξανά κρίσιμο νομοσχέδιο, να απαιτηθούν οι ελάχιστες αναγκαίες θεσμικές εγγυήσεις:
- Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης
- Εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους 50 εδρών ώστε να ενθαρρύνονται οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες
- Αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της Βουλής με αρμόζοντα Πρόεδρο, όπως ζητά πλέον και η κοινωνία των πολιτών
- Σεβασμός της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών, της πολιτικής ουδετερότητας της δημόσιας διοίκησης.
Αυτό είναι το μεγάλο και επείγον θέμα πίσω από το επεισόδιο Βαρουφάκης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης