Κομισιόν: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι ελέγχουμε τη ΓΓΔΕ

Κομισιόν: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι ελέγχουμε τη ΓΓΔΕ

Μίνα Αντρέεβα: Λάθος και αβάσιμοι οι χαρακτηρισμοί αυτοί - Παρέχουμε μόνο τεχνική βοήθεια - Η υπόθεση εξελίσσεται σε «ανοιχτή πληγή» για την κυβέρνηση - ΝΔ: Να καταθέσει ο πρώην ΥΠΟΙΚ στην εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια

Κομισιόν: Ψευδείς οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι ελέγχουμε τη ΓΓΔΕ
Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών του Γιάνη Βαρουφάκη ότι οι δανειστές ελέγχουν την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Καταρρίπτοντας πλήρως τον βασικό ισχυρισμό του τέως υπουργού Οικονομικών ότι ο λόγος που θα προχωρούσε σε «κλοπή» των ΑΦΜ ήταν επειδή η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες η κυρία Αντρέεβα έκανε λόγο για «λάθος και αβάσιμους χαρακτηρισμούς».

«Η ΓΓΔΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν. Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμα και όσον αφορά τις υπηρεσίες ΙΤ «αυτές παρέχονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών». 

Κλείσιμο
«Η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρείχαν μόνο τεχνική βοήθεια αλά σίγουρα δεν ελέγχουν τον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων» υπογράμμισε με έμφαση η κυρία Αντρέεβα.

Σε ερώτηση, δε, για το αν θα ήταν δυνατό να στήσει η Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα χωρίς να το γνωρίζουν οι θεσμοί η Μίνα Αντρέεβα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί σε σενάρια συνωμοσίας, δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν και τι θα μπορούσε υποθετικά να γίνει»




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης