Ξένος Τύπος: Οι αποκαλύψεις περί Plan B δε βοηθά στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστών

Ξένος Τύπος: Οι αποκαλύψεις περί Plan B δε βοηθά στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστών

Οι αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη- Λαφαζάνη, οι οποίοι προετοίμαζαν κρυφά την Ελλάδα για να επιστρέψει στη δραχμή,  δεν διευκολύνουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, σχολιάζει ο ξένος Τύπος

Ξένος Τύπος: Οι αποκαλύψεις περί Plan B δε βοηθά στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστών
Παραμένει ασταθές το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και της τρόικας, υποστηρίζουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, σχολιάζοντας την επιστροφή των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Οι αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη- Λαφαζάνη, οι οποίοι προετοίμαζαν κρυφά την Ελλάδα για να επιστρέψει στη δραχμή,  δεν διευκολύνουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, σχολιάζει ο ξένος Τύπος.

Στη Γερμανία, τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, απέτυχε να κρατήσει μακριά την τρόικα. Όχι μόνο οι εκπρόσωποί της επέστρεψαν στην Αθήνα αλλά έχουν καταλύσει σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά υπουργεία, γράφει το περιοδικό "Focus".      

Κλείσιμο


Liberation 


  H τρόικα  επιστρέφει στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Liberation" προσθέτοντας πως οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της ΕΚΤ  αναμένονται δύσκολες.  " Οι Έλληνες αξιωματούχοι και ο εκπρόσωποι της τρόικα πρέπει να έχουν καταλήξει πριν τις 20 Αυγούστου σε συμφωνία προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το οποίο θα κυμαίνεται από 82 δισεκατομμύρια ευρώ έως 86 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  


Le Τemps 
 
Η Ελλάδα φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών της ΕΕ , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ  και μαζί με την ελληνική ηγεσία διαπραγματεύονται τα προαπαιτούμενα για να δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα "Le Temps".  Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου , την ώρα που το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει ασταθές , επισημαίνει η ελβετική εφημερίδα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και της τρόικα βρίσκονται σε εξέλιξη την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τα μυστικά σχέδια δύο τέως υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάνη Βαροφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 6 Ιουλίου ωστόσο παραμένει βουλευτής , γράφει η  εφημερίδα "Le Temps" επισημαίνοντας ότι όπως αποκαλύφθηκε, προετοίμαζε κρυφά ένα σχέδιο  που περιελάμβανε "χακάρισμα" του ΑΦΜ των συμπολιτών κτου αι μάλιστα με την βοήθεια ενός φίλου του, ειδικού στους υπολογιστές. 


Focus 

Ο Τσίπρας απέτυχε στο να κρατήσει μακριά από την Αθήνα την τρόικα, αναφέρει η ανταποκρίτρια του γερμανικού περιοδικού "Focus" στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της ΕΚΤ  όχι μόνο επέστρεψαν στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται κοντά στα ελληνικά υπουργεία.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης