To Podemos ζητά από Γαλλία και Ιταλία να προσεγγίσουν την Ελλάδα

To Podemos ζητά από Γαλλία και Ιταλία να προσεγγίσουν την Ελλάδα

«Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι και ο Φρανσουά Ολάντ επέδειξαν μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας

To Podemos ζητά από Γαλλία και Ιταλία να προσεγγίσουν την Ελλάδα
Ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, προέτρεψε σήμερα τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία, να προσεγγίσουν την Ελλάδα και να υπερασπιστούν τα «κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία». «Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι και ο Φρανσουά Ολάντ επέδειξαν μια διαφορετική συμπεριφορά, μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πιο σταθερά βήματα προς την Ελλάδα», δήλωσε σε μία συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Μεταξύ των Ιταλών και Γάλλων σοσιαλιστών, ορισμένοι τάσσονται υπέρ, σημείωσε ο ίδιος, «ειδικά στη Γαλλία» στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «όπου πολλοί είναι οι υπέρμαχοι μιας πολιτικής που τάσσεται περισσότερο υπέρ της εθνικής κυριαρχίας σε σύγκριση με εκείνη του Φρανσουά Ολάντ».

«Αυτή η στροφή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι απαραίτητη, εμείς τους τείνουμε χείρα προς αυτούς τους περιμένουμε σε ό,τι αφορά το θέμα της προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «σέβεται» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι αλληλέγγυα στα βάσανά τους» (των Ελλήνων) έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Όμως «ο Τσίπρας πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία (της χώρας) προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης