Σουφλιάς: Το «όχι» μπορεί να φέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις

Σουφλιάς: Το «όχι» μπορεί να φέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός υποστηρίζει την ανάγκη της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας

Σουφλιάς: Το «όχι» μπορεί να φέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις
Στους υπέρμαχους του «ΝΑΙ» προστίθεται και ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος θεωρεί "λάθος" το δημοψήφισμα και υποστηρίζει ότι αποτελεί εθνική ανάγκη να καταλήξει σε σωστό αποτέλεσμα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σουφλιά, αν και δεν διστάζει να αναγνωρίσει λάθη τόσο από τις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από την εμμονή των εταίρων στη λιτότητα, υπογραμμίζει την ανάγκη της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σουφλιά έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Το «ΟΧΙ» μάλιστα μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας. Το «ΟΧΙ» φοβάμαι ότι δεν θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει κλίμα έντονα εχθρικό με πιθανές επιπτώσεις στη θέση μας στην Ε.Ε.

Η θέση της Ελλάδος είναι στον πυρήνα της Ε.Ε και πρέπει να παραμείνει για πάντα αδιαπραγμάτευτη. Η Ε.Ε παρά τις αδυναμίες της και τις σκοπιμότητες που την διατρέχουν είναι η ευρύτερη οικογένειά μας και είναι η ομπρέλα για την πρόοδο και για την ασφάλεια της χώρας. Τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της Ελλάδος δεν πρέπει να την διακινδυνεύσουμε.

Για να φτάσουμε ως εδώ έγιναν λάθη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μετά την εκδήλωση της κρίσης.

Δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία και αυτό οφείλεται στις ιδεοληψίες μελών της κυβέρνησης και την έλλειψη ρεαλιστικής στρατηγικής της αλλά και στις σκοπιμότητες και στις εμμονές ηγετών της Ευρώπης στη σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε λανθασμένη.

Γι΄ αυτό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση με γενναιότητα μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες Εθνικής συνεννόησης για να βγούμε από το αδιέξοδο. Τέλος, για να αποφύγουμε την πυροδότηση του διχασμού του λαού μας πρέπει όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση .και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης