Κορωνάκης: Το «ναι» θα φέρει πολιτικές εξελίξεις - Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο

Κορωνάκης: Το «ναι» θα φέρει πολιτικές εξελίξεις - Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο

«Αν βγει Ναι, όμως, η βούληση του ελληνικού λαού πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί από εμάς. Ο λαός την Κυριακή θα πρέπει να αποφασίσει και ποιος θέλει να υλοποιήσει τη βούλησή του. Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο»

Κορωνάκης: Το «ναι» θα φέρει πολιτικές εξελίξεις - Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο
Την ώρα που κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διαμηνύει ότι σε ένα ενδεχόμενο «ναι» η δεδηλωμένη που έχει πάρει η κυβέρνηση από τη Βουλή δεν χάνεται, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης είπε ότι η υπερίσχυση του «ναι» θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

«Εμείς λέμε ότι αν βγει "ναι" θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Καλούμε και τους υπόλοιπους να σεβαστούν το Όχι. Γιατί το Όχι θα βγει την Κυριακή και καλούμε τους υπόλοιπους να το σεβαστούν».

«Αν βγει Ναι, όμως, η βούληση του ελληνικού λαού πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί από εμάς. Ο λαός την Κυριακή θα πρέπει να αποφασίσει και ποιος θέλει να υλοποιήσει τη βούλησή του. Εμείς δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μνημόνιο» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real Fm. 

Κλείσιμο
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες όλα τα ανοιχτά ερωτήματα που υπήρχαν. Από χθες το βράδυ και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που λένε πως είτε βγει το Όχι, είτε βγει το Ναι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με άλλους όρους, φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσεότι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι είχε εξαρχής κρυφό σχέδιο να τινάξει τη διαπραγμάτευση στον αέρα και έκανε λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

Επέρριψε την ευθύνη για τις κλειστές τράπεζες στον επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι, προσθέτοντας «γι' αυτό του ζητάμε του κόσμου να ψηφίσει ισχυρό Όχι. Γιατί το προηγούμενο διάστημα ψήφιζαν Σαμαρά και τους έβγαινε Ντράγκι, ψήφιζαν Σαμαρά και τους έβγαινε Σόιμπλε. Εμείς ζητάμε και την Κυριακή να ψηφίσουν Τσίπρα για να παραμείνει Τσίπρας, να μην βγει κάτι άλλο».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη ότι «η ηγεσία της Ευρώπη δεν εμπιστεύεται καν το πολιτικό προσωπικό του Ναι στην Ελλάδα, και αναλαμβάνει να κάνει η ίδια την καμπάνια για το δημοψήφισμα -αυτή η επίθεση που δεχόμαστε είναι η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης και αλλαγής της βούλησης του ελληνικού λαού».

«Εμείς λέμε στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να απαντήσει στο ερώτημα του δημοψηφίσματος για το ποια πολιτική θέλει από την επόμενη μέρα να εφαρμοστεί στη χώρα και ποια κυβέρνηση θέλει να έχει. Να μην του ορίσει κανένας άλλος τη βούληση» κατέληξε ο κ. Κορωνάκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης