Λεουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να μην εκβιαστεί

Λεουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να μην εκβιαστεί

«Δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας λαός από ένα ψευτοδίλημμα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως «γι' αυτό θα κριθεί η κυβέρνηση και όλοι μας»

Λεουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να μην εκβιαστεί
Προειδοποιητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας έστειλε ο Στάθης Λεουτσάκος από τη Βουλή, αυξάνοντας τον αριθμό των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που τοποθετούνται στην επικίνδυνη «λίστα καταψήφισης». Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να μην ενδώσει στους «σκληρούς εκβιασμούς» των πιστωτών αλλά να επιμείνει στον σεβασμό της λαϊκής εντολής που έλαβε.

«Όσο επώδυνος και αν είναι ο δρόμος. Όσο ωμοί και αν είναι οι εκβιασμοί, όσο σκληρή και αν είναι η αντιμετώπιση της χώρας από τους κυρίαρχους κύκλους της ευρωζώνης και από διάφορες τάξεις της χώρας μας, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις στηριγμένη στην λαϊκή κυριαρχία, εντολή και στη βούληση του ελληνικού λαού με σταθερά βήματα» είπε ο βουλευτής για να προσθέσει: «Γι' αυτό θα κριθεί η κυβέρνηση και όλοι μας. Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει στην κυβέρνηση. Κυρίως όμως δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας λαός από ένα ψευτοδίλημμα. Πάνω από όλα είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Νωρίτερα, ο κ. Λεουτσάκος ακολούθησε την τακτική «αφωνίας» έως ότου φθάσει στην Βουλή η νέα συμφωνία με το συνοδευτικό πακέτο μέτρων. «Θα έχουμε όλοι και όλες το χρόνο να συζητήσουμε τη συμφωνία όταν αυτή θα έρθει. Τότε θα έχουμε χρόνο να εκφράσουμε συμφωνίες και διαφωνίες. Μέχρι τότε, θα πρέπει να πούμε ότι η Βουλή δεν μπορεί να αναστείλει το έργο της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης