ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Με κατάργηση του Μνημονίου και επαναφορά του κατώτατου μισθού το νέο «χτύπημα» της Ζωής

Με κατάργηση του Μνημονίου και επαναφορά του κατώτατου μισθού το νέο «χτύπημα» της Ζωής

Η πρόεδρος της Βουλής προώθησε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ

Με κατάργηση του Μνημονίου και επαναφορά του κατώτατου μισθού το νέο «χτύπημα» της Ζωής
Επαναλαμβανόμενες ειναι οι βολές της Ζωης Κωνσταντοπουλου προς το Μεγαρο Μαξιμου  καθώς με νέα της απόφαση προωθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και το ξήλωμα των δανειακών συμβάσεων. Είχε προηγηθεί άλλη αποφαση με την οποία είχε εκκινήσει τις διαδικαστικές ενέργειες για την συζήτηση στην Ολομέλεια της δεύτερης πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Προεδρου της Βουλης μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν και αυτό γιατί δεν υπάρχει δεσμευτική προθεσμία εντός της οποίας η Βουλή υποχρεούται να συζητήσει τις προτάσεις νόμου που καταθέτουν κόμματα ή βουλευτές.

Το γεγονός αυτό οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα πως η κυρία Κωνσταντοπούλου βρήκε ακόμα ένα τρόπο να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός αναζητεί αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό με τους πιστωτές ενώ πρόσφατα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης είπε πως η 13ησύνταξη θα πάει για το 2016. 

Κλείσιμο
Πλέον το επόμενο διάστημα τα προεδρεία των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών θα πρεπει να ορίσουν ημερομηνία για την συζήτηση της πρώτης πρότασης του Περισσού που μιλά για κατάργηση των μνημονίων και θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ κατα την σχετική ψηφοφορία. 

Την δεύτερη προταση του ΚΚΕ «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων»  η Πρόεδρος τη διαβίβασε την Παρασκευή προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς αυτή.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης