Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά... ανοιχτό για δημοψήφισμα

Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά... ανοιχτό για δημοψήφισμα

Υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός - «Κούρσα» για το πολυνομοσχέδιο-«κλειδί» της συμφωνίας με τους θεσμούς

Τσίπρας: Αισιοδοξία για συμφωνία, αλλά... ανοιχτό για δημοψήφισμα
Το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα», με το οποίο θα επιχειρήσει να... αποκωδικοποιήσει τη λίστα Βαρουφάκη και να «ξεκλειδώσει», παράλληλα, την τμηματική -έστω- καταβολή δόσεων από τους εταίρους, «τρέχει» για να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Για το σκοπό αυτό, μετά τη σύσκεψη της «νέας» διαπραγματευτικής ομάδας του υπουργείου Οικονομικών, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, με αντικείμενο το εν λόγω νομοσχέδιο.

Προηγουμένως, αυτό θα περάσει από την κρησάρα του Brussels Group της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κλείσιμο
Το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις που έχει προτείνει ήδη η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών, το εν λόγω νομοσχέδιο θα αφορά στην κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η λίστα Βαρουφάκη, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν σε δημοσιονομικά ζητήματα, φορολογική διοίκηση, δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.λπ..

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιμένει να αφήνει ανοιχτό το σενάριο του δημοψηφίσματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι, κατά την εκτίμησή του, δεν θα χρειαστεί, γιατί «θα υπάρξει συμφωνία». Αυτό εξάλλου είπε στη συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Δευτέρας και αυτό επανέλαβε και την Τρίτη, μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Σημείωσε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο έντιμος συμβιβασμός, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως, αν η συμφωνία είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και μέσα στα όρια της ετυμηγορίας των πολιτών στις τελευταίες εκλογές, τότε δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης