ΠΑΣΟΚ: Δέσμια των ιδεοληψιών της η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάληψη του ΕΚΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Δέσμια των ιδεοληψιών της η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάληψη του ΕΚΠΑ

Η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της»

ΠΑΣΟΚ: Δέσμια των ιδεοληψιών της η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάληψη του ΕΚΠΑ
Επικριτική απέναντι στη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάληψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) εμφανίζεται η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή την έκκληση που απεύθυναν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ζημιές που συσσωρεύονται και προβλήματα που διογκώνονται από τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου.

«Οι πρυτάνεις απευθύνουν και πάλι έκκληση προς την κυβέρνηση και καταγγέλλουν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς, φοβούμενοι ακόμη και για απώλεια ζωών», σημειώνει.

Κλείσιμο
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι παρακολουθεί «ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της», ενώ κατηγορεί τους αρμόδιους υπουργούς ότι συγκρούονται, αφήνοντας στο έλεος των αντιεξουσιαστών την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Όπως εκτιμά η κυρία Χριστοφιλοπούλου, για την κυβέρνηση προέχει η προστασία των προνομιακών σχέσεων της με τους αντιεξουσιαστές, ενώ υπογραμμίζει ότι ουδείς εκ των συναρμόδιων υπουργών αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει το νόμο για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την ασυδοσία οφείλει να παρέμβει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγει.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης