Νίκη της Ζωής στο «μπρα ντε φερ» με τους υπουργούς για την ΕΡΤ

Νίκη της Ζωής στο «μπρα ντε φερ» με τους υπουργούς για την ΕΡΤ

Την ευθύνη του νομοσχεδίου έχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης

Νίκη της Ζωής στο «μπρα ντε φερ» με τους υπουργούς για την ΕΡΤ
Τη συντριπτική νίκη της Ζωής Κωνσταντοπούλου έναντι των αρμόδιων υπουργών σηματοδότησε η κατάθεση του νομοσχεδίου της ΕΡΤ στην Βουλή χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται άρθρο για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως έγραψε το protothema.gr, το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί όμως χθες το επέστρεψε στους αρμόδιους υπουργούς ως «απαράδεκτο» η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς σε αυτό είχε παρεισφρήσει η κύρωση της ΠΝΠ (σ.σ. για την ευνοϊκή τακτοποίηση οφειλών και τη χρηματοδότηση της ΕΒΖ) ως άρθρο. Η πρόεδρος, τηρώντας την αρχή καλής νομοθέτησης αλλά και τις δεσμεύσεις της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να απαλείψουν το συγκεκριμένο άρθρο και να το ξανακαταθέσουν, όπως και έγινε.

Τυπικά, την ευθύνη του νομοσχεδίου έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ωστόσο, η ΠΝΠ είναι συναρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ η ένταξή του στο νομοσχέδιο αποτελεί συναπόφαση περισσοτέρων κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμούσε να κυρώσει την ΠΝΠ άμεσα καθώς εάν την έφερνε ως ξεχωριστό νομοσχέδιο θα απαιτούνταν πολυήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκαλείται πρόσθετη δαπάνη ύψους 30.000.000 ευρώ περίπου για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού, οι συμβάσεις των οποίων αναβιώνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης