Βενιζέλος: Μην περιμένε βοήθεια ούτε για τη «γυριστή» ούτε για την καταστροφή

Βενιζέλος: Μην περιμένε βοήθεια ούτε για τη «γυριστή» ούτε για την καταστροφή

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έκρυβε το κείμενο της παράτασης του Μνημονίου «για να μην φανεί ότι της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ»

Βενιζέλος: Μην περιμένε βοήθεια ούτε για τη «γυριστή» ούτε για την καταστροφή
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τον τρόπο που διαπραγματεύεται με τους εταίρους, δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. 

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους, ο κ. Βενιζέλος είπε αρχικά πως η κυβέρνηση υπέγραψε την τροποποίηση και παράταση της σύμβαση που παραπέμπει στο μνημόνιο ερήμην της Βουλής, προσθέτοντας: «σας πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ». 

Για τη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σημείωσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «ήρθατε να ζητήσετε τα ρέστα από την αντιπολίτευση». Ανέφερε, δε, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει την πολιτική και εκλογική υπόσταση της στην αντιμνημονιακή ψευδολογία.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το 36% του ελληνικού λαού που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θυσίες ετών μπορούν να καταστραφούν και υπογράμμισε πως κατά την άποψή του η κυβέρνηση έχει πάει χιλιόμετρα πίσω τη χώρα, προσθέτοντας ότι μετονόμασε το τρίτο μνημόνιο σε νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο, κάνοντας αναφορά στο μυθιστόρημα 1984.

Αναλύοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης είπε ότι δεν συνέχισε τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων αμέσως, «γιατί ήθελε να στηρίξει συμβολισμούς, λέξεις και αντιμνημονιακά ψέμματα».

Δήλωσε επίσης η κυβέρνηση έχει δώσει γεωστρατηγική διάσταση στο αδιέξοδό της και μίλησε για στρατηγικό εγκλωβισμό, κάνοντας παράλληλα αναφορά, με διάθεση απαξίωσης, σε όλα τα στάδια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Eπίσης, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η πολιτική μυωπία των Γερμανών ήταν τόσο μεγάλη που ο ελληνικός λαός ψήφισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στη δευτερολογία του εξέφρασε την ενόχλησή του για όσα ακούστηκαν στη Βουλή από πλευρά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παραπλανά τη Βουλή αναφερόμενος στο γεγονός ότι  δεν απαιτείται από το σύνταγμα κύρωση της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε γιατί αποσύρθηκαν τα 11 δισ. του ΤΧΣ. Σε ότι αφορά στον διαγωνισμό για νέες άδειες στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, σημείωσε ότι πολλοί από αυτούς "γλείφουν" την κυβέρνηση.

Σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε ότι έχει τεθεί το θέμα από προηγούμενες κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά στο θέμα αυτό "άδειασε εν ψυχρώ" τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή για λόγους εσωκομματικών συσχετισμών. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης