Κεδίκογλου για Κατρούγκαλο: Αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές για στελέχη του

Κεδίκογλου για Κατρούγκαλο: Αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές για στελέχη του

Με αφορμή τον σάλο από τις αποκαλύψεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κεδίκογλου για Κατρούγκαλο: Αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές για στελέχη του
Την υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα να αντιληφθεί την ηθική κατάπτωση του Γιώργου Κατρούγκαλο να νομοθετεί ευεργετικά για τους πελάτες του και να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.

Με αφορμή τον σάλο από τις αποκαλύψεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε:

«Εάν ο κ. Κατρούγκαλος δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ηθική κατάπτωση να νομοθετεί ευεργετικά για τους πελάτες του και για τους πελάτες των συνεργατών του και να παραιτηθεί, είναι πλέον υποχρέωση του κ. Τσίπρα να το συνειδητοποιήσει και να τον αποπέμψει. Ο κώδικας δεοντολογίας των μελών της Κυβέρνησης που αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διαπλοκής – που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ – στο άρθρο 6 περί «σύγκρουσης συμφερόντων» είναι σαφής.

Κλείσιμο
 Ο κ. Κατρούγκαλος έπρεπε να έχει ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τη δοσοληψία του και να μην έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού.

Είναι αδιανόητο να νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν σκιές ότι επωφελούνται στελέχη του.

Το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις πρέπει να αποσυρθεί – κ’ όχι μόνο εξαιτίας του κ. Κατρούγκαλου. Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά μια πλήρη αποδόμηση της προσπάθειας και της προόδου που σημείωσε σε κρίσιμα ζητήματα για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης η προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτελεί μια στρατηγική υποχώρηση στα συντεχνιακά συμφέροντα με σκοπό την ικανοποίηση προεκλογικών υποχρεώσεων, ένα ανεύθυνο, άτακτο και πρόχειρο “βόλεμα” της πελατείας των κομμάτων της συγκυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης