Μάρδας: Οι μετακλητοί υπάλληλοι της κυβέρνησης μειώνονται από 1.173 σε 554

Μάρδας: Οι μετακλητοί υπάλληλοι της κυβέρνησης μειώνονται από 1.173 σε 554

Στα 200 εκατ. ευρώ το κόστος από τις ρυθμίσεις για την ανθρωπιστική κρίση - Καμία κουβέντα από τον υπουργό για το άρθρο 24 με την κυβερνητική «πατέντα» για τους εθελοντές συμβούλους

Μάρδας: Οι μετακλητοί υπάλληλοι της κυβέρνησης μειώνονται από 1.173 σε 554
Μείωση του αριθμού των μετακλητών και επιστημονικών συνεργατών των υπουργών κατά περίπου 50% υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ότι προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις που αφορούν την νέα δομή των υπουργείων και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Κατά την επεξεργασία των ρυθμίσεων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών ο υπουργός εξήγησε πως το ισχύον καθεστώς προβλέπει 1.173 μετακλητούς, επιστημονικούς συνεργάτες και αποσπασμένους ενώ με το προωθούμενο ο αριθμός θα πέσει στους 554. Πρόσθεσε πως οι εν λόγω ρυθμίσεις θα επιφέρει εξοικονόμηση ύψους 50 εκατ. ευρώ κατ’ έτος ενώ προανήγγειλε ανάλογες δράσεις που δεν θα μειώνουν τις υπηρεσίες των πολιτών το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τα μέτρα που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είπε πως η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 200,3 εκατ. ευρώ. Υποστήριξε ότι τα χρήματα θα αντληθούν από εξοικονόμηση στις κρατικές προμήθειες και τις καταναλωτικές δαπάνες που θα ανέλθει σε 2,45 δις ευρώ.

Κλείσιμο
Τόνισε δε πως «διαβάζουμε γραμμή – γραμμή τον κρατικό προϋπολογισμό και τις μη μισθολογικές δαπάνες. Η «περικοπή» δεν θα είναι γραμμική και δεν θα προκαλέσει περιορισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες».

Αίσθηση ωστόσο δημιουργεί το γεγονός ότι ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στο άρθρο 24 που προκαλεί καθώς  δίνει την δυνατότητα στους υπουρογούς να διορίζουν όσους εθελοντές – συνεργάτες επιθυμούν αρκεί να τους πληρώνουν τα οδοιπορικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης