«Κεκλεισμένων των θυρών» συνέρχεται στις 2 το μεσημέρι η ΚΟ της ΝΔ

«Κεκλεισμένων των θυρών» συνέρχεται στις 2 το μεσημέρι η ΚΟ της ΝΔ

Ερωτηματικό πόσοι και ποιοι θα θέσουν θέμα διαδοχής του Σαμαρά, εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη που το έχει προαναγγείλει - Έκτακτο Συνέδριο θα ζητήσουν αρκετοί - Εθνική Συνδιάσκεψη -που δεν εκλέγει πρόσωπα- θα αντιτείνει η ηγετική ομάδα

«Κεκλεισμένων των θυρών» συνέρχεται στις 2 το μεσημέρι η ΚΟ της ΝΔ
Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της συσσωρευμένης εσωκομματικής έντασης σχεδιάζει να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του που συνέρχεται το μεσημέρι για να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις δύο το μεσημέρι και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, αναμένεται να λάβουν το λόγο οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρκετοί εξ αυτών δηλώνουν διάθεση να θέσουν ζητήματα επαναπροσδιορισμού της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος και ριζικών αλλαγών στη λειτουργία του, που ορισμένοι θα επιμείνουν να περιλάβει και την ηγετική ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, και μετά την αποστασιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τις κινήσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ. Σαμαρά, οι υποστηρικτές της άποψης για εκκίνηση διαδικασιών αλλαγής του νυν προέδρου της ΝΔ μειώθηκαν σημαντικά, σε βαθμό που είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν, πέραν της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη άλλοι βουλευτές που να το εκφράσουν.

Κλείσιμο
Από τη συνεδρίαση, ωστόσο, δεν θα λείψει η κριτική πολλών για την κυβερνητική δράση κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπως και για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας και, όπως προαναγγέλλεται, αρκετοί βουλευτές θα ταχθούν υπέρ της προκήρυξης έκτακτου Συνεδρίου.

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι το αίτημα για αλλαγές στην κομματική δομή ενστερνίζεται και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση -με τη διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης στην οποία να συζητηθούν για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον προσανατολισμό της παράταξης-, επιμένοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα πρέπει να αποφύγει την παγίδα εσωστρέφεια και να ασκήσει τα καθήκοντα της υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάχεται υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας που τίθεται εν αμφιβόλω από τους επικίνδυνους πειραματισμούς της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης