Σακελλαρίδης για μετανάστες: Από υπηρεσιακό παράγοντα το έγγραφο, ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος

Σακελλαρίδης για μετανάστες: Από υπηρεσιακό παράγοντα το έγγραφο, ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος

«Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα», τόνισε παραπέμποντας πάντως για το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς

Σακελλαρίδης για μετανάστες: Από υπηρεσιακό παράγοντα το έγγραφο, ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος
Παρέμβαση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τους μετανάστες και την πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι το επίμαχο έγγραφο εστάλη με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα και ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ήταν ενήμερος γι' αυτό. 

Ερωτηθείς γιατί δεν πήρε θέση ο κ. Πανούσης αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκε το έγγραφο, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν έπεσε στα χέρια του για να το σχολιάσει ή να το διαψεύσει.

Κλείσιμο


Ο ίδιος σημείωσε ότι «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα», προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί για το πώς λειτούργησε η υπηρεσία χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Ο κ. Σακελλαρίδης δεν θέλησε πάντως να αποκαλύψει ποια θα είναι τελικά η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση πάνω στο θέμα αυτό, παραπέμποντας στους αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης