Μαξίμου: Διευκρινίσεις για τις αρμοδιότητες υπουργών και υφυπουργών

Μαξίμου: Διευκρινίσεις για τις αρμοδιότητες υπουργών και υφυπουργών

Σε ό,τι αφορά τους υπουργούς, τονίζεται πως δεν απαιτείται ανάθεση αρμοδιοτήτων καθώς έχουν τις αρμοδιότητες του υπουργείου στο οποίο προΐστανται άμεσα με τον διορισμό τους

Μαξίμου: Διευκρινίσεις για τις αρμοδιότητες υπουργών και υφυπουργών
Διευκρινήσεις με αφορμή δημοσιεύματα για την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, δίνουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση «καταφέρνει ταυτόχρονα να κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση μιας μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η χώρα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου:

1. Σε ό,τι αφορά τους Υπουργούς δεν απαιτείται ανάθεση αρμοδιοτήτων καθώς οι Υπουργοί έχουν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου στο οποίο προΐστανται άμεσα με τον διορισμό τους.

Κλείσιμο
2. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υπουργών Επικρατείας έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των τριών ήτοι των  Παππά, Φλαμπουράρη και Νικολούδη.

3. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών στον Πρωθυπουργό έχουν ήδη εκδοθεί οι αρμοδιότητες και των δύο ήτοι των  Σακελλαρίδη και Κουίκ.

4. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των αναπληρωτών Υπουργών είχαν μέχρι την Παρασκευή 27/2  εκδοθεί οι αρμοδιότητες 12 εκ των 16 ήτοι  των  Κουράκη, Ξυδάκη, Κουντουρά, Πανούση, Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Χουντή, Δρίτσα, Βαλαβάνη, Μάρδα, Φωτίου και Αντωνοπούλου.

5. Σήμερα πρόκειται να  εκδοθούν οι αρμοδιότητες των Αποστόλου και Τσιρώνη.

6. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των Υφυπουργών επισπεύδοντες τις συναφείς αποφάσεις είναι οι οικείοι Υπουργοί. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η νέα κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της «βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζεται την ασφυκτική κατάσταση που είχε δημιουργήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου σε σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά με στόχο την έξοδο από την κρίση έχοντας απέναντι της σύσσωμο το Μνημονιακό καθεστώς», ωστόσο, «καταφέρνει ταυτόχρονα να κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση μιας μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη η χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης