«Το Ποτάμι»: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι κομματικός

«Το Ποτάμι»: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι κομματικός

Ούτε «απόμαχος πολιτικός» αλλά «διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνές κύρος» - Το κόμμα δεν λέει «όχι» στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, αλλά  προτιμά να παραμείνει στην θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου


«Το Ποτάμι»: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι κομματικός
Τα χαρακτηριστικά του νέου υποψηφίου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας περιέγραψαν τα μέλη της ΚΟ του Ποταμιού  εν αναμονή της τελικής απόφασης της κυβέρνησης.



Κλείσιμο
Κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές υποστήριξαν ότι ο νέος προτεινόμενος δεν πρέπει να είναι κομματικός ούτε «απόμαχος πολιτικός» αλλά «διακεκριμένος επιστήμονας με διεθνές κύρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοποθετήσεις τόσο του επικεφαλής όσο και των βουλευτών συμπεραίνεται ότι το «Ποτάμι» θα στήριζε την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει στην θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου για τα θέματα μετανάστευσης. Δεν ισχύει όμως το ίδιος για τις υποψηφιότητες των Ντόρας Μπακογιάννη ή Προκόπη Παυλόπουλου, ονόματα που φαίνεται να ακούστηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου.



Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟ αποφάσισε να ξανασυνεδριάσει αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος από την κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Σε περίπτωση δε που το πρόσωπο που προταθεί δεν ικανοποιεί την δική τους λογική τότε θα υπάρξει αντιπρόταση.

Σε αυτό συνηγορεί και η συνέντευξη του κ. Θεοδωράκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 που είπε πως «Εμείς δεν θα λέμε όχι, πάντα θα έχουμε και μια πρόταση» ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν πρέπει να αφήσει το κρίσιμο ευρωπαϊκό του χαρτοφυλάκιο.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης η επιλογή του προσώπου για Πρόεδρος είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει να απολογηθεί στις συνιστώσες του κόμματός του «έχει να απολογηθεί στην ιστορία».



Πέραν αυτών επισήμανε «Να σκεφτούμε μήπως πρέπει να βρούμε ένα πρόεδρο εκτός πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν καταξιωμένοι άνθρωποι, σπουδαίοι επιστήμονες που τους βγάζει το καπέλο η ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λόγω του κύρους του κέρδισε ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο. Το κορυφαίο θέμα της μετανάστευσης. Δεν πρέπει να χαθεί για τους Έλληνες». Πρόσθεσε πως «Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση δεν έχουμε αστερίσκους δεν μας ενδιαφέρει πως θα βαφτίσουμε τη νέα συμφωνία. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα έντιμο συμβιβασμό. Πρέπει να πάρουμε τα 7,2 δις τα έχει ανάγκη η κοινωνία».



Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις  για τις δικές τους διαπραγματευτικές τακτικές σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση επιτύχει να φέρει επιτυχώς εις πέρας τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους. Άσκησε κριτική στον νέο υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και στους σχεδιασμούς του για τα πειραματικά σχολεία ενώ δήλωσε  «παρών» στον αγώνα της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης