Βαρουφάκης: Θα συζητήσουμε με τους θεσμούς, όχι τους υπαλλήλους της Τρόικας

Βαρουφάκης: Θα συζητήσουμε με τους θεσμούς, όχι τους υπαλλήλους της Τρόικας

«To ρεπορτάζ του ΒΒC χάθηκε στη μετάφραση...», δήλωσε για το επεισόδιο της Παρασκευής - Κατηγόρησε την οικοδέσποινα Emily Maitlis ότι τον διακόπτει συνέχεια «αγενώς» - Επιτέθηκε  στους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ από την Αθήνα - Τάχθηκε υπέρ της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά - Δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη Γερμανία

Βαρουφάκης: Θα συζητήσουμε με τους θεσμούς, όχι τους υπαλλήλους της Τρόικας
Στην εσφαλμένη μετάφραση και απόδοση από το ρεπορτάζ των όσων ο ίδιος είπε, «χρέωσε» την εντύπωση που δημιουργήθηκε όσον αφορά στο επεισόδιο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC2.

Ωστόσο επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλά με τους υπαλλήλους της Τρόικας. 

Κλείσιμο


Στη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψε η ένταση με τον υπουργό Οικονομικών να φτάνει στο σημείο να ζητήσει από την οικοδέσποινα Emily Maitlis να σταματήσει να τον διακόπτει «αγενώς» ενώ κατηγόρησε και τους ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού στην Αθήνα ότι μετέφεραν ανακριβές ρεπορτάζ στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και κάθε κράτος μέλος της ΕΕ αλλά η τρόικα έχει δύο επίπεδα: το ένα το θεσμικό με το οποίο είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε και το δεύτερο των υπαλλήλων που «είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχω τίποτα μαζί τους» αλλά ζητούσαν την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχοντας αριθμούς για ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα που δεν παράγει αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε. 



Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξή μου» αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στη μαύρη τρύπα της αποπληρωμής χρέους.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε τον Γιάννη Βαρουφάκη αν εμπιστεύεται τη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «ναι την εμπιστεύομαι» παραπέμποντας σε παλαιότερο άρθρο του στο οποίο πρέσβευε την άποψη ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια ηγεμονική Γερμανία όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης