ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας - Τι πετύχαμε

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας - Τι πετύχαμε

«Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ποια πλευρά θα κάτσει ο Αντώνης Σαμαράς;» διερωτάται η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας - Τι πετύχαμε
Έναν απολογισμό της πρώτης εβδομάδας της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, όπως την χαρακτηρίζουν, επιχειρούν πηγές της Κουμουνδούρου, προχωρώντας σε συγκρίσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα σε συνθήκες ομαλότητας. Διαψεύστηκε δηλαδή πλήρως το όργιο καταστροφολογίας στο οποίο επιδόθηκε η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ποτέ στο παρελθόν τόσο κολοσσιαία ψέματα δεν διαψεύστηκαν σε τόσο σύντομο διάστημα».

Οι ίδιοι στέκονται στο γεγονός ότι, ουσιαστικά, τώρα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. «Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ακούγεται στην Ευρώπη η φωνή της Ελλάδας» λένε στην Κουμουνδούρου.

Κλείσιμο
Και υπογραμμίζουν: Παρά τα όσα «προέβλεπαν» οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά ήδη δέχτηκε τις πρώτες επισκέψεις σημαινόντων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας βγήκε εκτός ατζέντας το διαβόητο mail Χαρδούβελη-Σαμαρα, που προέβλεπε νέα οικονομική αφαίμαξη για τους πιο φτωχούς. Αν το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν διαφορετικό, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για την έξοδο από τη λιτότητα, αλλά για το βάθεμά της. Αντί να συζητάμε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και διαγραφή του χρέους, θα συζητούσαμε για περικοπές συντάξεων και νέες απολύσεις» υπογραμμίζουν επίσης.

Τονίζουν, δε, ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες η Ελλάδα είχε ιδιαίτερη συμβολή στη συνθετική απόφαση για τη Ρωσία, η οποία αναγνωρίστηκε και από την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ακόμη ότι «από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση εξέπεμψε ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος. Ανταποκρινόμενη στο ώριμο αίτημα της κοινωνίας, απέδειξε ότι μπορούμε να αποφύγουμε την αλαζονική συμπεριφορά, τους στόλους των πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς και τις στρατιές συμβούλων και αστυνομικών-φρουρών. Στις τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων οι νέοι υπουργοί έδειξαν ότι δεν έρχονται με ρεβανσιστική λογική. Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς τραυμάτισε τον πολιτικό πολιτισμό απουσιάζοντας από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στο νέο πρωθυπουργό».

Παρατηρούν επίσης ότι «οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια. Γίνεται πλέον σαφές ότι παρήλθε η εποχή που άλλα λέγονταν προεκλογικά και άλλα γίνονταν μετεκλογικά».

«Μετά και τη χτεσινή ομιλία Σαμαρά, το μείζον ερώτημα αφορά στο τι θα πράξει η αντιπολίτευση. Θα στηρίξει την επίπονη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με στόχο την ανακούφιση του λαού και τη σωτηρία της χώρας ή θα επιμείνει στο ρόλο του εν Ελλάδι εκπροσώπου της αδιέξοδης λιτότητας; Θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ή θα επενδύσει πολιτικά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης; Εν ολίγοις, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ποια πλευρά θα κάτσει ο Αντώνης Σαμαράς;» καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης